Rega Ania MC

Als nieuwste lid van de Rega MC-cartridgeserie werd de Ania geïnspireerd door het succes van de Apheta 2- en Aphelion MC-cartridges.

€ 699,00
2 a 5 werkdagen
SKU
Ania MC

Als nieuwste lid van de Rega MC-cartridgeserie werd de Ania geïnspireerd door het succes van de Apheta 2- en Aphelion MC-cartridges. De Ania maakt gebruik van dezelfde uitzonderlijk complexe handgewikkelde micro-spoel die in de rest van het assortiment is gevonden, en is gehuisvest in een unieke, zeer stijve PPS-behuizing, die zorgt voor een nauwkeurige constructie en de driepunts-bevestigingsmethode van Rega voor een optimale verbinding met de headshell en automatische instelling voor overhang. De nieuwe behuizing wordt beschermd door een CAD-ontworpen, doorzichtige stijve afdekking om de interne fijne draden te beschermen, waardoor hantering tijdens montage, veilig en risicovrij is. De Ania heeft een superkrachtige, neodymiummagneet en een spoel die zorgvuldig is opgewonden op een ijzeren kruis. Deze miniatuurassemblage geeft ons meer vrijheid om de vinylgroef te volgen, zodat nog meer detail uit het vinyl wordt gehaald.

Al deze functies zorgen samen voor een uitgebalanceerde en dynamische uitvoering die je als nooit tevoren met je vinyl bezighoudt. Ania is de perfecte partner voor de platenspelers Planar 3, Planar 6 of RP8. Voor sommige modellen zijn in de fabriek gemonteerde opties verkrijgbaar. Vraag uw verkoper om meer informatie.

Het ontwerp van de Moving Coil cartridge van Rega is uniek in zijn benadering van het bereiken van een ultra-lage massa generator die ongedempt is (geen verbindingsdraad) met behulp van een unieke rhomboid pivot voor de cantilever aangedreven door een speciaal ontworpen doel, exclusief voor Rega, Neodymium magneetsysteem. Dit type ontwerp vereist een behuizing met een nultolerantie ontworpen cartridge, dat is het vakgebied van Rega en met de Apheta 2- en Aphelion-producten worden deze body's vervaardigd uit één stuk aluminium van de hoogste kwaliteit. Dit is een moeilijk en duur proces dat alle vierenveertig jaar ervaring van Rega vereist om te bereiken. In het bijzonder is de "nul" tolerantie van het lichaam vereist in de uitlijning en afmeting van het montagegat van het draaipad en het verband tussen het montagegat van het magneetmechanisme.

Toen we besloten om een Moving Coil-cartridge te produceren voor de helft van de kosten van de Apheta 2, kon de speciale aluminium behuizing niet worden gebruikt, het was gewoon te duur. De oplossing lag in een ongebruikelijke polymeer / glascombinatie genaamd polyfenyleensulfide (PPS-Fortron). Met 40% glas zou dit materiaal kunnen worden gevormd en het kostenprobleem oplossen. De speciale eigenschappen van dit materiaal zijn de hardheid en stabiliteit in vorm en afmeting na het gieten, beide cruciaal voor de prestaties van Ania. Nu kwam de uitdaging. Rega ontwierp en maakte prototypen met behulp van SLA-systemen in slechts een paar maanden, wat de geldigheid van de ontwerprichting bewees.

Nu moesten we een productietool ontwerpen die in staat is tot extreme nauwkeurigheid en een lange levensduur. PPS is een moeilijk te vormen polymeer en vereist speciale aandacht voor de werking van het vormgereedschap. Koppel dit aan een bijna onvormbare complexe vorm van de Ania-body en een zeer aanzienlijke uitdaging voor de Rega-ingenieurs en de gekozen gereedschapmakers. De gereedschapmakers zijn van het hoogste technische niveau, met behulp van de meest nauwkeurige Zwitserse EDM CNC-machines, hun vaste klanten zijn de militaire en medische industrie, routinematig werkend tot op een micron (een duizendste van een millimeter). Om deze ingewikkelde lichaamsvorm te bereiken het meest complexe hogedruk spuitgietgereedschap dat Rega ooit heeft ontworpen. De tool bestaat uit acht hoofdonderdelen, waarvan er vier in perfecte synchroniciteit met elkaar moeten bewegen om elk patroonlichaam te bereiken. Het ontwerp en de fabricage van dit "kunstwerk" duurde een heel jaar om te produceren en werd exclusief gemaakt door de meest ervaren gereedschapsmaker die zijn hele leven aan ambachtelijke ervaring nodig had.

Combineer deze speciale PPS-behuizing met zijn hoogwaardige roestvrijstalen inzetstukken, een uniek rhomboid pivot-systeem, een beproefde high-performance elliptische stylus met diamanten punt met cantilever met bewegende massa-generator en je hebt een nieuwe toonaangevende muzikaliteit, prestaties, snelheid, duidelijkheid en detail als nooit tevoren voor deze prijs.

  • Volgdruk 1,75 - 2,00 g
  • Ingangsimpedantie 100 ohm
  • Uitgangsimpedantie 10 ohm
  • Nominale uitgangsspanning 350μV
  • Kanaalbalans: ≥ 20μV
  • Scheiding: ≥ -29dB
Meer informatie
Fabrikant Rega
Product Serie n.v.t.
Kleur Zwart
Afwerking Mat
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan