Rega Aethos

De Aethos-stereoversterker is gehuisvest in een gloednieuwe, op maat gemaakte behuizing. Gebruikmakend van vier 160 W 16 Amp uitgangstransistors per kanaal, levert dit 156 W per kanaal in 6 Ω.
€ 3.799,00
2 a 5 werkdagen
SKU
Aethos

De Aethos-stereoversterker is gehuisvest in een gloednieuwe, op maat gemaakte behuizing. Gebruikmakend van vier 160 W 16 Amp uitgangstransistors per kanaal, levert dit 156 W per kanaal in 6 Ω. De Aethos is een dubbel mono-ontwerp met behulp van een op maat gewikkelde torusvormige transformator en gereguleerde voedingen voor de gevoelige versterking en stuurtrappen. De voorversterkertrap gebruikt overal klasse A discrete schakelingen. De Aethos is een compromisloos product met één doel, om uw muziek zo getrouw mogelijk af te leveren. De Aethos is gebouwd volgens de hoge normen van Beta voor betrouwbaarheid en kwaliteit om jarenlang muzikaal plezier te garanderen.

VOLUMEREGELING EN LIJNVERSTERKER TECHNOLOGIE

De Aethos maakt gebruik van een krachtige feedback en passieve volumeregeling plus lijnversterker, oorspronkelijk ontwikkeld voor de Elex-R. Er zijn verbeteringen aangebracht in de volumeregeling en lijnversterkertrappen in de Aethos met behulp van discrete operationele FET-ingangsversterkers met behulp van de Linear Systems LSK389 FET en de goed gerespecteerde RK27 ‘Blue Velvet’ potentiometer. De feedback- en ingangsniveaus worden gevarieerd om het vereiste volumeniveau in te stellen. Het niveau en de tracking tussen de twee kanalen wordt ingesteld door de nauwe tolerantiedelen in het voorversterkercircuit en minder door de werkelijke potentiometer zelf, waardoor de mismatch van kanalen als gevolg van onregelmatigheden in de volumeregeling tot een minimum beperkt blijft, wat de prestaties verder verbetert van de RK27-potentiometer. Naast het minimaliseren van tracking onregelmatigheden, vermindert deze methode ook ruis en invoeroverbelasting, omdat de besturing alleen de vereiste versterking gebruikt om het signaal te versterken. Deze vorm van volumeregeling wordt normaal alleen aangetroffen in professionele uitzendomgevingen waar nauwkeurige geluidsarme niveaus van niveaus vereist zijn.

POWER VERSTERKER TECHNOLOGIE

De eindversterker die wordt gebruikt in de Aethos is een verbeterde versie met hoger vermogen van de eindversterker die wordt gebruikt in de Elicit-R en Elex-R. De uitgangsversterker die in de Aethos wordt gebruikt, werd geboren na uitgebreid onderzoek door onze ingenieurs om een klasse A-stuurtrap met lage bronimpedantie-emitter te ontwikkelen. Dit is gebaseerd op twee complementaire paren van 160w Sanken Darlington-uitgangstransistors. De technische en sonische verbetering die is verkregen door het gebruik van drivers met lage impedantie is algemeen bekend, maar kan bij het gebruik van standaard transistorconfiguraties hoge staande stromen in de driverfase vertonen. Door de driver met lage impedantie te combineren met de Sanken Darlington-transistors (met hun ingebedde thermische biasnetwerk dat op een lagere staande stroom loopt), vormt deze combinatie een complementaire emittervolger die klasse-A-omstandigheden emuleert met goede thermische stabiliteit en lagere staande stromen in de driverfase . Vanwege de aard van het Rega-vermogensversterkercircuit zijn we in staat om twee volledige uitgangstrappen parallel te laten lopen, dit omvat de uitgangstransistors, het bias-netwerk en de pre-duiktransistor, dit in plaats van alleen de uitgangstransistors te parallel lopen zoals normaal wordt gevonden. Dit zorgt ervoor dat het vermogen van 125 watt met volledig gemak wordt bereikt.

Meer informatie
Fabrikant Rega
Product Serie n.v.t.
Kleur Zwart
Afwerking Mat
Aansluitingen RCA in, RCA uit
Vermogen 120-180 Watt
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan