De ingenieurs van PrimaLuna wilden het bezit van een buizenversterker zo eenvoudig maken dat u geen excuus zou hebben om uw buisdromen niet waar te maken. Power Ultra-lineair: 70 watt x 2 (EL34). Vermogen Triode: 38 watt x 2 (EL34). Lees meer..
Functies
- Hoofdtelefoonversterker
- Zwitsers gemaakte bedrading
- Takman-weerstanden
- DuRoch Tinfoil-condensatoren
- Subwoofer-uitgang
- AC-offsetmoordenaar
- Triode/ultralineair schakelen
- Op afstand bedienbare Triode/Ultra-lineair schakelen
- Superstille ingangen
- Afstandsbediening
- KT150-compatibel
- Adaptieve AutoBias
- Point-to-Point-bedrading
- Slechte buisindicator
- Uitgangstransformatoren met brede bandbreedte: grootste
- Toroïdale stroomtransformatoren: grootste
- ALPS Blue Velvet Potentiometer
Hoofdtelefoon Versterker
Een van de beste hoofdtelefoonversterkers ter wereld. En de enige versterker waarmee je met één druk op de knop kunt luisteren met de warmte van Triode of de brede bandbreedte van Ultra-lineaire werking! De meeste in buizen geïntegreerde versterkers en voorversterkers gebruiken een solid-state op-amp-chip voor hoofdtelefoons. Stand-alone hoofdtelefoonversterkers met buizen variëren in kwaliteit, net als elke andere buizenversterker. Koptelefoons zijn gewoon kleine luidsprekers die minder stroom nodig hebben. Sommige versterkers gebruiken kleinere uitgangsbuizen die kreunen om voldoende dissipatie te hebben om energieverslindende vlakke hoofdtelefoons te laten werken. Andere merken, waaronder merken die Euro 5.000 of meer kosten, zoals Mal Valve, zullen grotere uitgangsbuizen gebruiken en vervolgens een spanningsdelernetwerk gebruiken om het vermogen terug te brengen tot een acceptabel niveau voor koptelefoons. Dit is hoe we het doen. We hebben simpelweg geprofiteerd van het feit dat we de beste geïntegreerde buizenversterkers maken. U hoeft nu niet meer te betalen voor een aparte ultramoderne hoofdtelefoonversterker. PrimaLuna geïntegreerde apparaten zijn de favoriet van eigenaren die alles gebruiken, van Audeze tot Hifiman tot Sennheiser!
Op afstand bedienbare Triode/Ultra-lineair Schakelen
Heb je een aantal klassieke rockalbums waar je zo dol op was en die nu jarenlang ongespeeld op de plank liggen? Wat dacht je van jazz of klassieke opnames uit de jaren 60? Elke audiofiel heeft albums die ze vroeger afspeelden, maar stopten omdat ze hard, broos of helder waren. Er is een oplossing. Triode- en Single Ended Triode (SET)-versterkers zijn populair vanwege hun warmere, vollere en gemakkelijker in het geluid te integreren. Maar triodeversterkers hebben beperkingen! Ultra-lineair heeft meer extensie aan de boven- en onderkant en niet te vergeten meer kracht. Ze hebben een grotere "pop" met een groter verschil tussen licht en donker, en luid en zacht. Alleen triode hebben is ZEER beperkend. De beste optie is om zowel triode als ultralineair te hebben. De technici van PrimaLuna in Nederland ontwierpen een ingenieus circuit waarmee je met een druk op de knop op de meegeleverde afstandsbediening van triode naar ultralineair kunt gaan. U hoeft niet op te staan en de muziek te stoppen. Maak een directe vergelijking terwijl je luistert en kies wat je het beste bevalt voor dat nummer of album.
SLECHTE BUISINDICATOR
De technici van PrimaLuna wilden het bezit van een buizenversterker zo eenvoudig maken dat je geen excuus meer zou hebben om je buizendromen niet waar te maken. Als een buis defect raakt, zet Adaptive AutoBias de versterker onmiddellijk in de beschermingsmodus, zodat er geen onderdelen beschadigd kunnen raken. Voor de buis die vervangen moet worden gaat een rode LED branden. Sluit gewoon een andere buis aan en luister. Geen giswerk. Niet rokende versterker. U hoeft niet meer uit de soldeerbout te stappen of uw versterker bij UPS af te geven.
Takman-weerstanden
Als u een kleinere versterker zou kopen, zou u honderden euro's betalen om deze upgrade uit te voeren. Deze premium weerstanden uit Japan zijn gemakkelijk te herkennen aan hun roze kleur en zijn populair bij degenen die hun uitrusting herbouwen en upgraden. "Modders" houden van TAKMAN vanwege hun lage ruis, lineariteit en muzikaliteit.
AANGEPASTE TOROIDALE VERMOGENSTRANSFORMATOR
Vermogenstransformatoren genereren twee soorten ruis, magnetische en akoestische. Daarom worden ringkerntransformatoren gebruikt in de allerbeste audioproducten. Vergeleken met standaard transformatoren stralen ringkernen ongeveer 1/10 van het magnetische veld uit dat muziek vervuilt en details vertroebelt. Bovendien betekent de afwezigheid van een luchtspleet doorgaans dat toroïden een 8:1 vermindering van akoestisch geluid hebben. Aangezien transformatoren de duurste componenten zijn in elk audioproduct, zullen fabrikanten zelfs goedkopere C-core en EI-core transformatoren in een externe voedingskast met een navelstreng onderbrengen in plaats van te upgraden naar een dure ringkern. De hogere kosten zijn aanzienlijk, maar PrimaLuna bezuinigt niet. Alle PrimaLuna-producten maken gebruik van massieve, ingegoten ringkerntransformatoren. PrimaLuna-transformatoren zijn ingesloten in een metalen behuizing en vervolgens ingegoten in een niet-microfonische hars om ruis verder te verminderen en de wikkelingen voor altijd te beschermen tegen vocht en slijtage.
AANGEPASTE UITGANGSTRANSFORMATOREN MET SUPERBREEDTE BANDBREEDTE
Uitgangstransformatoren zijn het belangrijkste onderdeel van elke buizenversterker. Ze bepalen hoe laag de bas komt en hoe hoog de bovenkant gaat. 250 watt vermogen heeft geen boven- en onderuitbreiding als de uitgangstransformatoren niet de bandbreedte hebben. We gebruiken een lager vermogen om de levensduur van de buis te verlengen, en bandbreedte om u slam te geven. Transformatoren zijn de duurste componenten in een versterker, dus fabrikanten besparen geld door kant-en-klare units te gebruiken die op de markt verkrijgbaar zijn. PrimaLuna-uitgangstransformatoren zijn op maat ontworpen, intern gewikkeld en enorm. Een reden waarom geen enkel ander merk klinkt als een PrimaLuna. "De vlakke toppen en bodems van deze blokgolven komen overeen met de uitgebreide laagfrequente respons van de versterker; PrimaLuna's uitgangstransformatoren zijn van uitstekende kwaliteit." -John Atkinson, stereofiel tijdschrift
AC Offset Killer - Exclusief bij PrimaLuna
AC Offset Killer gaat over kippenvel. Degenen die je krijgt als er muziek uit een achtergrond komt die zo stil is dat je tegen jezelf zou kunnen zeggen: "Hoe is dit mogelijk?" PrimaLuna windt haar eigen massieve ringkerntransformatoren op maat op met weinig brom en EMI. Maar ze wilden meer. Hun technici hebben de AC Offset Killer ontworpen om het transformatorgeluid te verlagen naar een plek waar geen enkele andere fabrikant van droomt, ongeacht hoe slecht uw elektriciteit is. Het resultaat? Gevoel voor ruimte. Textuur. De resonantie van een akoestische gitaar of vioolsnaar die eindeloos lijkt voort te duren. De AC Offset Killer zal je verbazen.
ADAPTIEVE AUTOBIAS
Wat de meeste bedrijven Auto Bias noemen, is eigenlijk "Cathode Bias" - een veelgebruikte methode die goedkoop te maken is en vaak wordt aangetroffen in gitaarversterkers, maar ook in high-end audioversterkers van Euro 20.000. Het vermindert het beschikbare vermogen van de versterker en laat de buizen hard lopen, wat een kortere levensduur van de buizen en storingen via "kortsluitingen" betekent. PrimaLuna's Adaptive AutoBias is een echte, slimme technologie die een reeks sensoren gebruikt om buizen te bewaken en naadloos in realtime aanpassingen te maken. Wat nog belangrijker is, het is het ENIGE circuit in zijn soort dat echt "adaptief" is door "tube pinch off" bij hogere volumes aan te pakken, waardoor vervorming met meer dan 50% wordt verminderd en de levensduur van de buis aanzienlijk wordt verlengd. Adaptive AutoBias is volledig passief en NIET in het signaalpad. Het resultaat is weinig tot geen onderhoud, een lange levensduur van de buis en de laagst mogelijke vervorming voor een verbluffend geluid. Adaptive AutoBias biedt ook een ongeëvenaarde flexibiliteit door het gebruik van bijna elke buis op de huidige markt mogelijk te maken. Het heeft zelfs een fijnafstellingsschakelaar voor EL-34 en KT88/KT120/KT150 buistypes.
Point-to-point bedrading met Swiss Made draad
Je geeft veel geld uit aan interconnects. Dus waarom zou het signaal rechtstreeks van de RCA-aansluitingen of luidsprekeraansluitingen naar printplaten gaan met kopersporen die zo dun zijn dat je ze nauwelijks kunt zien? Wat is daar high-end aan? PrimaLuna maakt gebruik van Point to Point-bedrading op alle producten. Het hele signaalpad, inclusief weerstanden en condensatoren, is door een vakman nauwgezet met de hand bedraad met zware kabels. EVO 300- en EVO 400-modellen maken gebruik van in Zwitserland vervaardigd, verzilverd, zuurstofvrij continu kristal (OCC)-koper met een teflon-diëlektricum in het kritieke signaalpad voor superieure signaalsnelheid en grotere helderheid.
GEEN INTERNE DAC / GEEN INTERNE FONOSTAGE
Koop nooit een geïntegreerde versterker met een interne DAC. Waarom? Omdat digitaal verandert, en de geschiedenis laat zien dat geïntegreerde versterkers met "oude" digitale apparaten ongewenst worden en bijna geen inruilwaarde meer hebben. Ingebouwde phonostages zijn "ingooien" en zijn zelden van goede kwaliteit omdat fabrikanten ervan uitgaan dat 90% van de kopers ze niet zullen gebruiken. De markt voor externe phonostages is zeer competitief. U kunt iets veel beters krijgen voor slechts Euro 200, en er een kopen die daadwerkelijk voldoet aan uw cartridgebehoeften en UW budget.
Superstille lijningangen
Ingangskeuzeschakelaar schakelt ruis en signalen van andere bronnen uit, omdat ze de andere ingangen nooit volledig uitschakelen. En ze verslechteren met de leeftijd, waardoor het gebruik van reinigingsmiddelen nodig is. Velen zijn op het voorpaneel gemonteerd en vereisen lange kabellengtes naar de ingangen op het achterpaneel. Deze draden pikken strooigeluid op van RF en EMI. PrimaLuna heeft een betere manier. In plaats van een schakelaar wordt de ingangsselectie gedaan met behulp van verzegelde relais van topkwaliteit die aan de achterkant zijn gemonteerd, waar u uw componenten aansluit. Wanneer een ingang wordt geselecteerd, sluit dat relais waardoor u de best mogelijke verbinding krijgt. Alle andere relais blijven open, dus ruis en signalen van andere bronnen kunnen niet naar binnen lekken. Het signaalpad is nu bijna onbestaand, dus er zijn geen draden om ruis op te vangen.
SMARTWATTS - VERLENGDE LEVENSDUUR VAN DE BUIS
De levensduur van de buis is gewoon een kwestie van hoe hard je de buizen gebruikt. Dat is het. De enige manier om de levensduur van de buizen te verlengen, is door ze zo dicht mogelijk bij nul te laten lopen, en ervoor te zorgen dat het niet zo laag is dat je in crossover-vervorming terechtkomt. De levensduur van een buis hangt af van twee dingen: plaat- en schermspanning. Als de plaat- en schermspanning hoog is, heb je meer kans op buiskortsluitingen wanneer je de versterker aanzet en krijg je kathodestrippen, wat een grote invloed heeft op het vermogen van de kathode om elektronen uit te spuwen. Fabrikanten die geen buizen meer hebben om hun vermogen op te pompen, zullen u nooit vertellen welke spanningen ze gebruiken. Ze zullen zeggen dat het "gepatenteerd" is alsof het een geheime saus is. Zoiets bestaat niet. Maar als ze je vertelden dat ze 575, 600 of zelfs 625 volt gebruikten, zou je het waarschijnlijk niet kopen. Met trots vertellen we u dat onze buizen op ongeveer 417 volt werken voor de platen en schermen. PrimaLuna gebruikt hun uitgangsbuizen met een minimale dissipatie zonder in crossover-vervorming te vervallen. Als je naar onze versterkers kijkt, leveren ze minder vermogen uit elke buis. Met KT-120's als voorbeeld, geeft een PrimaLuna je slechts 21 watt per buis. Dus als je er een paar gebruikt, krijg je 42 watt. Dat is veel vermogen, maar de eisen per buis zijn een fractie van die van sommige fabrikanten die je 100 watt geven uit een paar KT-120's. Het is een goedkope manier om grote kracht te krijgen, en het is goedkoop. In feite gratis. Op de juiste manier meer vermogen krijgen is duur. Het vereist grotere transformatoren, stopcontacten, bedrading, weerstanden, condensatoren en de buizen om het te doen. En dat is precies wat PrimaLuna deed. Maar daar stopten we niet. Lees dit aandachtig: vermogen heeft niets te maken met geluidskwaliteit. Of bas slam. Je kunt een ontvanger van 200 watt kopen voor Euro 299, en hij heeft zelfs surround sound. Denk je even dat het beter zal klinken dan een high-end versterker van 50 of 100 watt die Euro 10.000 kost? Natuurlijk niet. Alleen starters denken zo. Ervaren audiofielen weten dat je voor de meeste luistersessies misschien wel 10 watt aan vermogen gebruikt.
De versterkers van PrimaLuna zijn perfect. Maar uw systeem is dat misschien niet
Vraag een doorgewinterde buizenkop wat de meest muzikale uitgangsbuis is en ze zullen het zeker de EL34 noemen. Andere versterkerfabrikanten zouden het graag willen gebruiken. Alleen PrimaLuna, door middel van onze eigen uitgangstransformatorontwerpen, kan u EL34 midrange schoonheid geven met eersteklas lucht die voor altijd doorgaat. En basuitbreiding met zoveel slam, onze versterkers worden gebruikt om subwoofers aan te sturen. Elk systeem is echter anders. Wat als je een speaker koopt met bas die de kamer overbelast? Of is dat te donker? Of te licht? Wat als je gewoon plezier wilt hebben met het uitproberen van de verschillende kleuren geluid uit een enorm pallet aan buizen? Met producten van andere fabrikanten zit je vast. Ze zijn een one-trick pony. Hoe ga je je geluid finetunen? Andere kabels kopen?! Bij PrimaLuna kun je kiezen. Ga ervoor. 6L6G, 6L6GC, 7581A, EL34, EL37, 6550, KT66, KT77, KT88, KT90, KT120, zelfs de monsterlijke KT150. Een toekomstbestendig ontwerp, PrimaLuna is compatibel met NIEUWE buistypes waar vandaag niet eens aan gedacht is!
Specificaties
- Power Ultra-lineair: 70 watt x 2 (EL34) (8Ω, 1% THD)
- Vermogen Triode: 38 watt x 2 (EL34) (8Ω, 1% THD)
- Ingangen: 5x Stereo RCA, Stereo RCA HT Bypass,
- Uitgangen: 4 & 8 Ω, RCA Stereo/Mono Subwoofer, Stereo RCA Tape Out,
1/4"Hoofdtelefoon
- Freq. Respons: 9Hz-50kHz +/- 1dB, 8Hz-68kHz +/- 3dB
- THD: < 0,1% @ 1W, < 2% @ nominaal vermogen
- S/N-verhouding: 93 dB, 93 dbA
- Ingangsgevoeligheid: 320 mV (EL34)
- Ingangsimpedantie: 100kΩ
- Stroomverbruik: 255 watt
- Standaard buisaanvulling 6 - 12AU7, 8 - EL34
- Afmetingen (BxHxD): 39 x 21 x 41 cm
- Gewicht: 31 kg
De ingenieurs van PrimaLuna wilden het bezit van een buizenversterker zo eenvoudig maken dat u geen ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen