Yamaha

Yamaha Corporation Group

De geschiedenis begon toen de oprichter, Torakusu Yamaha, in 1887 een kapot rietorgel repareerde. Kort daarna voltooide hij met succes het eerste rietorgel dat in Japan werd gebouwd. Sindsdien is het bedrijf doorgegaan met het produceren van hoogwaardige producten door traditioneel vakmanschap te combineren met geavanceerde digitale technologie. De kwaliteit van het geluid dat door een Yamaha-muziekinstrument wordt geproduceerd, weerspiegelt de jarenlange opgebouwde technische expertise en het vakkundige vakmanschap van het bedrijf. Met onze unieke expertise en gevoeligheden, verkregen door onze toewijding aan geluid en muziek, zet de Groep zich in om samen met mensen over de hele wereld opwinding en culturele inspiratie te creëren.

Specialistische kennis van productiemethoden, kunststoffen en metaallegeringen wordt gebruikt om het productassortiment steeds verder uit te breiden. Het productscala wordt in de 1961-1966 uitgebreid met bogen voor het boogschieten, ski’s , blaasinstrumenten, trommels, en gitaren. Zo omstreeks 1970 beginnen ze met Hifi apparatuur en halfgeleiderchips te produceren. Luidsprekers, synthesizers, audiomixers, tennisrackets, meubels, keyboards, golfclubs, en zelfs een elektrische viool.

Na de Tweede Wereldoorlog besloot de toenmalige president van het bedrijf, Gen-ichi Kawakami, om motorfietsen te gaan bouwen. Het eerste model, de YA-jeman, werd geproduceerd vanaf 1954. In dat eerste jaar werden er 125 van gemaakt. Op 1 juli 1955 werd de Yamaha Motor Co. Ltd opgericht. Yamaha Motor Company werd een zelfstandig bedrijf, waarvan de aandelen wel gedeeltelijk in handen waren van het Yamaha concern, tot 2001, toen de laatste aandelen in de Yamaha Motor Corporation aan Toyota verkocht.


Filters

Eerder bekeken producten

Menu