Totem

Filosofie

De missie van Totem Acoustic is het ontwerpen van luidsprekers die in staat zijn tot reproductie van echte muzikaliteit en meeslepende muziekweergave. Het doel is het ontwerpen van betaalbare “soul-movers” voor de muziekliefhebber. De naam “Totem Acoustic” werd gekozen als een voortdurend symbolische representatie van deze missie en visie. “Totem” betekent voor de indianen van Noord Amerika, een entiteit dat een individu kiest en dan gedurende hem of haar leven gidst. Luidsprekers van Totem Acoustic zijn een brug naar een hoger muzikaal bewustzijn.

Biografie

Vince Bruzzese is geboren op 23 januari 1953 in het warme zuiden van Italië. Zijn ouders emigreerden naar Canada in 1956, naar de Nieuwe Wereld. Vince heeft twee jongere broers en één zus. Vince kende een gelukkige jeugd. Hij ging op achttienjarige leeftijd naar de McGill universiteit waar hij anatomie studeerde. Na zijn studies gaf hij enige jaren les in twee talen (Engels en Frans), wiskunde en wetenschappen. Muziek en haar taal fascineerden hem vanaf zijn jeugd. Grote artiesten en muziek waren overvloedig aanwezig in Montreal. Als student werkte hij in een hotel; een praatje met Peggy Lee of toevallige ontmoetingen met ‘passerende’ Jazz artiesten vormde hem in zijn leven. Sommige artiesten en componisten (Monteverdi, Billy Holliday, Led Zeppelin…) tekende hem met hun tijdloze muziek. Zeer divers, teveel om op te noemen, allen hadden ze hun invloed.
In 1970 kwam Vince in aanraking met hifi. Modificatie aan oude buizenversterkers (Quad, Telefünken, McIntosh enz…) deed hem ontdekken dat door middel van kleine aanpassingen, gereproduceerde muziek meer gevoel en betekenis kan hebben. Na jaren luidsprekers te modificeren en ontwerpen op conventionele wijze, kwam hij er achter dat dit niet de juiste weg was. Hij overtuigde zichzelf van de belangrijkheid van luidsprekers in een audio systeem. Een nieuwe evaluatie van de geschreven theorie over luidsprekers was noodzakelijk. Een assimilatie van wetenschappelijke en niet traditionele procedures werden onderzocht. In 1987 na twee jaar succesvol onderzoek richtte hij Totem Acoustic op.

De eerste Totem

Wanneer de Totem Acoustic “Model One” op de markt kwam aan het einde van 1989, was het de bedoeling van Totem Acoustic om een plaatsje op de markt te veroveren om te concurreren met elke luidspreker onafhankelijk van de prijs. Bezoekers aan de Toronto CE-EX show waren verrast en sterk onder de indruk. Hoe kon zoiets klein zo reëel klinken, met correcte dynamiek en levensechte beeldvorming? De Model One’s behuizing lijkt eenvoudig maar is niet gebouwd volgens gewone luidsprekertechnieken. Zelfs het vernis dat het fineer kleurt heeft meer dan een visuele rol (Antonio Stradivari zou het begrijpen). Alle daaropvolgende luidsprekerontwerpen hebben gemeenschappelijke maar ook unieke karakteristieken. Elk heeft een recht van bestaan.

Wereldwijd succes

Het pallet aan luidsprekers dat Totem vandaag produceert toont aan hoe divers en bijna grenzeloos Vince zijn inspiratie reikt. Elke luidspreker, monitor-, kolom-, subwoofer, centerkanaal, muurluidspreker en zelfs de inbouw luidsprekers tonen alle individuele en unieke technieken. Elk ontwerp heeft zijn eigen klankkleur en is in harmonieuze balans met muziek. Wereldwijd worden vandaag Totem luidsprekers gekocht door échte muziekliefhebbers.


Filters

Menu