1. Home
  2. Brands
  3. Sonus Faber

Sonus Faber

Sonus Faber – Lust voor het oor, maar ook voor het oog

Het is 25 maart, 1983 en de audiowereld is voorgoed veranderd. Vanaf deze dag is Sonus Faber een voldongen feit. Vanuit de thuisbasis in het groene noord-Italië, in de heuvels – net boven Vicenza werd audioland verrast met de geboorte van Sonus Faber’s eerste monitorspeaker, Parva.

Audiofiele geluidweergave, al sinds de jaren ’80

Hierna opgevolgd door de Minima, Electa en Electa Amator bleek het merk door audiofielen en en muziekliefhebbers over de hele wereld in de smaak te vallen. Onderscheidend waren toen – en nu nog steeds het uitspringende uiterlijk en de uitzonderlijk natuurlijke weergave van de luidsprekers. Met de originele Extrema werd door Sonus Faber een enorm statement gecreëerd en werd Sonus Faber een naam om definitief rekening mee te houden. Met Guarneri Homage, geïntroduceerd in 1993 werd de bekende luitvorm geboren. Dit ontwerp werd gebaseerd op de bouwtekeningen van de beroemde vioolbouwers uit Cremosa.

Italiaans design voor iedereen

Sindsdien zijn er talloze ontwerpen geweest die de uiterste grenzen bereikten of deze zelfs radicaal overschreden, zo ook de Chameleon serie. De zelf te veranderen zijvlakken van de Chameleon maken de luidspreker zo bijzonder, nooit eerder kon je zelf – in je eigen huiskamer zonder enige moeite het uiterlijk van je luidspreker aan je interieur aanpassen. Sonus Faber heeft intussen voor ieder budget en voor iedere luisteraar een passend product met gegarandeerd Italiaans design en de bekende en geliefde geluidsweergave.


Filters

Menu