Sonus Faber

Sonus Faber

Sonus Faber - Lust voor het oor, maar ook voor het oog

Het is 25 maart, 1983 en de audiowereld is voorgoed veranderd. Vanaf deze dag is Sonus Faber een voldongen feit. Vanuit de thuisbasis in het groene noord-Italië, in de heuvels – net boven Vicenza werd audioland verrast met de geboorte van Sonus Faber’s eerste monitorspeaker, Parva.

Audiofiele geluidweergave, al sinds de jaren ’80

Hierna opgevolgd door de Minima, Electa en Electa Amator bleek het merk door audiofielen en en muziekliefhebbers over de hele wereld in de smaak te vallen. Onderscheidend waren toen – en nu nog steeds het uitspringende uiterlijk en de uitzonderlijk natuurlijke weergave van de luidsprekers. Met de originele Extrema werd door Sonus Faber een enorm statement gecreëerd en werd Sonus Faber een naam om definitief rekening mee te houden. Met Guarneri Homage, geïntroduceerd in 1993 werd de bekende luitvorm geboren. Dit ontwerp werd gebaseerd op de bouwtekeningen van de beroemde vioolbouwers uit Cremosa.

Italiaans design voor iedereen

Sindsdien zijn er talloze ontwerpen geweest die de uiterste grenzen bereikten of deze zelfs radicaal overschreden, zo ook de Chameleon serie. De zelf te veranderen zijvlakken van de Chameleon maken de luidspreker zo bijzonder, nooit eerder kon je zelf – in je eigen huiskamer zonder enige moeite het uiterlijk van je luidspreker aan je interieur aanpassen. Sonus Faber heeft intussen voor ieder budget en voor iedere luisteraar een passend product met gegarandeerd Italiaans design en de bekende en geliefde geluidsweergave.


"Zoals u hierboven heeft kunnen lezen heeft Sonus Faber een rijke geschiedenis vol ontwikkelingen en mooie producten, completeer deze muzikale kunststukken dus met de juiste bekabeling en versterkers om het geluid storingsvrij en loepzuiver te houden. Ik raad de versterkers van McIntosh graag aan bij deze speakers. Deze versterkers zijn gebouwd voor het leven, daarom heeft McIntosh ervoor gezorgd dat deze versterkers altijd een stapje voor zal blijven. Deze versterker zal zelfs de meest complexe melodieën naar de meest veeleisende luidsprekers sturen - zonder moeite. Om de set af te maken raad ik van AudioQuest de Robin Hood Zero aan. Door de ZERO-Techniek die is toegepast in deze kabel wordt de brom of ruis tussen de bronimpendantie van de versterker en de belastingsimpendantie van de luidspreker sterk verminderd. Het resultaat is een dynamisch contrast, tijdelijke respons en bass-slam die ogenschijnlijk moeiteloos worden weergegeven, omdat de kabel de muziek niet elektrisch belemmert.

"

Producten 1-9 van 45

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 45

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst