Rotel

Geen detail te klein

De ingenieurs van Rotel selecteren componenten van over de hele wereld om elk product zo goed mogelijk te maken. U vindt waarschijnlijk condensatoren uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, halfgeleiders uit Japan of de Verenigde Staten, terwijl ringkerntransformatoren in onze eigen fabriek worden vervaardigd en gewikkeld.

Audio-ingenieurs maken veel keuzes over het toewijzen van geld tijdens het ontwerpen van een product. “Cost no object”-engineering houdt geen compromissen in. Als je ergens genoeg geld tegenaan gooit, heb je een vrij goede kans om een ​​voorbeeldig product te bouwen. De straf is echter een hogere verkoopprijs, soms voor relatief weinig prestatiewinst (inderdaad, sommige zeer dure audioproducten, hoewel misschien mooi om te zien, presteren helemaal niet beter).

Aan de andere kant kunnen ‘massamarkt’-ontwerpen een veel grotere consumentenbasis bieden. De eisen van de massamarkt vragen echter om uiterst kostenbewuste engineering om de units goedkoop te houden. Dus, in een poging om de interesse van de consument te wekken, zijn deze producten eerder gericht op functies dan op prestatiegericht, aangezien prestatieonderdelen altijd meer kosten.

We volgen geen van beide paden.

Balanced Design is de essentiële ontwerpfilosofie van Rotel. Het is wat onze producten anders maakt en wat ze beter maakt. Balanced Design is een gedisciplineerde synthese van natuurkunde, elektronica en werktuigbouwkunde, geleid door de volgende overtuigingen:
– Geweldig geluid komt van goed geïnformeerde techniek, niet per se hoge kosten.
– Geen enkel ontwerpaspect wordt benadrukt ten koste van lagere prestaties elders in het product.
Balanced Design draait om drie hoofdgebieden: onderdelenselectie, circuittopologie en kritische evaluatie. Deze aspecten beïnvloeden de uiteindelijke geluidskwaliteit aanzienlijk en illustreren de holistische Balanced Design-benadering van productontwikkeling.

Nauwkeurige onderdelenselectie

Beschouw dit voorbeeld van het Balanced Design Concept in actie: condensatoren zijn beschikbaar in dezelfde specificatie op vele kwaliteitsniveaus. Een belangrijk gebruik van condensatoren in een versterker is om ongewenste stroomrimpels uit de voeding te filteren en reservevermogen te leveren wanneer dit het meest nodig is. Een goedkope elektrolytische condensator kan voldoen aan de vereiste basisspecificaties, maar onze technici weten dat er een aanzienlijke negatieve invloed zal zijn op de geluidskwaliteit als een inferieure condensator wordt gebruikt. In plaats daarvan selecteren onze technici een eersteklas condensator die betere prestaties levert over zowel het vermogens- als het frequentiespectrum om een ​​nauwkeurigere en muzikalere reproductie van het audiosignaal te produceren. Hoogwaardige voedingscondensatoren zorgen voor een efficiëntere overdracht van energie met een snelle oplaad- en ontlaadtijd om ervoor te zorgen dat de circuits het reservevermogen hebben wanneer dat nodig is.

In elke ontwikkelingsfase luisteren Rotel-ingenieurs naar circuitprototypes en herzien ze het ontwerp wanneer ze denken dat ze een sonisch voordeel kunnen behalen door een bepaald onderdeel van een andere fabrikant te gebruiken of door nauwere toleranties op te geven. Aangezien Rotel een onafhankelijke fabrikant is, staat het ze vrij om onderdelen van zeer gerespecteerde leveranciers over de hele wereld in te kopen om aan hun eisen te voldoen, waaronder van de volgende gespecialiseerde fabrikanten:

“Slit Foil” en T-Network elektrolytische condensatoren uit het VK; Rubycon elektrolytische condensatoren uit Japan; LCR polystyreen condensatoren uit Wales; hoge precisie thermische en frequentiestabiele metaalfilmweerstanden ontworpen in het VK; Analog Devices, Texas Instruments en Burr-Brown IC’s uit de Verenigde Staten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de wereldwijd geproduceerde componenten die in Rotel-producten worden gebruikt. Dit zijn dezelfde hoogwaardige onderdelen die veel dure producten van esoterische merken onderstrepen als onderdeel van hun claim op beter geluid en die vaak worden aangetroffen in Rotel-ontwerpen.


Filters

Menu