1. Home
  2. Brands
  3. PrimaLuna

PrimaLuna

Een ander soort buizenversterker

PrimaLuna heeft een pioniersrol gespeeld in talrijke technologieën om buizenversterking opnieuw te definiëren. Van verhoogde betrouwbaarheid en levensduur van de buizen tot ons unieke, kenmerkende geluid.

Onvergelijkbare levensduur van de buis

PrimaLuna is ontstaan ​​vanuit het idee om buisonderhoud te elimineren. We doen dit door een echt en geavanceerd Adaptive AutoBias-systeem te gebruiken, terwijl buizen met de minimale dissipatie (vermogen) worden gebruikt en meer slam en bandbreedte wordt geboden door een superieur ontwerp van de uitgangstransformator.

Als het op bas aankomt, betekent kracht niets

Het lijkt erop dat iedereen op zoek is naar een betere bas. Vooral als ze een buizenversterker vervangen die geen slam heeft, of een bas met een slechte definitie. Dus maken ze de fout om meer stroom te kopen. Helaas betekent vermogen niets als het gaat om geluidskwaliteit, dynamiek en bass slam. Een versterker kan 200 watt per kanaal hebben, maar als deze geen uitgangstransformatoren heeft met voldoende bandbreedte, zullen de luidsprekers het niet ontvangen. PrimaLuna is een van de weinige fabrikanten ter wereld die onze stroom- en uitgangstransformatoren daadwerkelijk in eigen huis ontwerpt en windt.

Punt-naar-punt-bedrading

Je geeft veel geld uit aan interconnects. Dus waarom zou het signaal rechtstreeks van de RCA-aansluitingen of luidsprekeraansluitingen naar printplaten gaan met koperen sporen die zo dun zijn dat je ze nauwelijks kunt zien? Wat is daar high-end aan?

PrimaLuna gebruikt Point to Point-bedrading op alle producten. Het gehele signaalpad, inclusief weerstanden en condensatoren, is zorgvuldig met de hand bedraad door een vakman.

Adaptieve AutoBias™

Wat de meeste bedrijven Auto Bias noemen, is eigenlijk “Cathode Bias” – een veelgebruikte methode die goedkoop te maken is en vaak wordt aangetroffen in gitaarversterkers, maar ook in high-end audioversterkers.

Een versterker die “70 watt” heeft, geeft je meestal slechts 40 watt met kathodebias. Het grootste deel van het vermogen stijgt in warmte via een enkele enorme weerstand. Deze versterkers laten de buizen erg hard lopen. Ze moeten wel, zodat ze de kracht eruit kunnen persen. Dat betekent korte levensduur van de buis en storingen via “shorts”.

Real Auto Bias vereist een technisch niveau dat zeer geavanceerd is. Slechts drie bedrijven hebben een echte “Auto Bias”. De eerste was PrimaLuna, die het in 2003 introduceerde. De andere is Mystere, een zusterbedrijf van PrimaLuna. De derde is VAC (Valve Amplification Company), die het alleen aanbiedt op hun Statement 450 IQ-model.

Adaptive AutoBias van PrimaLuna is een echte, slimme technologie. Het maakt gebruik van een reeks sensoren om buizen te bewaken en naadloos in realtime aanpassingen te maken. Adaptive AutoBias is volledig passief en NIET in het signaalpad. Het resultaat is weinig tot geen onderhoud, een lange levensduur van de buizen en de laagst mogelijke vervorming voor een verbluffend geluid.


Filters

Eerder bekeken producten

Menu