1. Home
  2. Brands
  3. Marantz

Marantz

Laat u omringen door de muziek

Saul Marantz is de man achter onze audio-ervaringen en was een echte pionier op het gebied van Hifi. Marantz werd omringd door muziek en zocht begin jaren 50 tevergeefs naar een muzieksysteem voor in huis dat voldeed aan zijn eisen. Hij bedacht een compleet nieuw concept voor geluidsreproductie en maakte optimaal gebruik van zijn ervaring op het gebied van elektrotechniek. Hij ontwikkelde een testexemplaar van de Audio Consolette: een Hifi voorversterker voor in huis. In 1953 maakte Saul van zijn passie zijn werk. De Marantz Audio Company ontstond bij hem thuis in New York. Marantz heeft zijn vleugels sindsdien internationaal uitgeslagen. Onze producten zijn ontwikkeld door internationale experts en nauwkeurig afgestemd door Japanse deskundigen. Wij ondersteunen onze klanten in Europa, Azië en Amerika bij al hun behoeften. Vandaag de dag is Marantz er altijd en overal.

Futuristisch geluid – omstreeks 1953

In 1953 ontwikkelde Saul Marantz de eerste 100 exemplaren van de Audio Consolette, de allereerste Marantz. De vraag naar de Audio Consolette overtrof zijn verwachtingen. Saul en zijn vertrouwde technicus Sidney Smith sloegen de handen ineen voor nieuwe modellen die de luisteraar steeds dichter bij de muziek brachten.

Zielsverwanten
Een gedeelde passie voor ideeën en muziek brengt mensen samen in het drukke New York City. Deze passie voor muziek en het ongeëvenaarde streven naar uitmuntendheid op het gebied van audio verenigt Marantz met mensen over de hele wereld.

Een internationaal design
New York is een smeltkroes van creativiteit waarin eten, cultuur en muziek centraal staan. Marantz is ontstaan in de bekende wereldstad New York en is daardoor sterk internationaal georiënteerd.


Filters

Menu