Luxman

De geschiedenis van audiomerk Luxman gaat terug naar het jaar 1925 waar Luxman geboorte gaf aan de eerste radio-uitzending. In de jaren heeft het groeiende high-end audiomerk veel aandacht besteed aan de audio markt en heeft zij producten uitgebracht die onder audiokenners en -liefhebbers wereldwijd een zeer goede reputatie heeft bezorgd.

Radio-tijdperk

In die tijd waren Japanse radio-luisteraars afhankelijk van technologie van oorsprong uit de Verenigde Staten en Europa. Het importeren van radio-apparatuur en onderdelen was een zeer toekomstgerichte onderneming voor LUX en passanten door de winkel vaak drukte om de uitnodigende geluiden van de radio’s te zien. Lux Corporation besloot later dat, om effectief als leverancier te concurreren, het niet alleen apparatuur moest verkopen, maar het interne onderdelen vervaardigen om de kosten van importeren te verminderen, beginnend met het creëren van het merk Luxman. Als gevolg van deze achtervolging werd Luxman beroemd om de output van verschillende kwaliteitstransformatoren en schakelaars in Japan, en vandaag is een van de oudste fabrikanten in Japan van elektronische componenten, die wordt weerspiegeld in de Tagline Ultimate Fidelity van het bedrijf sinds 1925.

Echte High-End Audio

In het midden van de jaren 1970 en vroege jaren 1980 stond Luxman op tot bekendheid in de wereldhi-fi-community, verschuldigd aan het kwaliteitsgeluid geproduceerd door zijn apparatuur. Luxman waren voornamelijk specialisten bij het maken van vacuümbuisversterkers van het hoogste kaliber. Een van de kenmerken van Luxman-apparatuur uit dit tijdperk is de kwaliteit en warmte van vacuümbuisgeluid, gepaard met krachtige elektronica van vaste staten en vaak mooie, minimalistische esthetische ontwerpen. Preamps en vermogensversterkers zoals de Luxman C-05 en M-05, met hun champagne-gouden afwerking, hoogwaardige elektrische ontwerpen (zuivere koperen interconnecten, klasse A AMP-ontwerp, apart aangedreven kanalen met dubbele wisselstroom, koperen chassis) , mooi geluid en superieure rots-solide build werd de droom van audiofielen wereldwijd.


Filters

Menu