1. Home
  2. Brands
  3. Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins begon als een radio- en elektronicawinkel in Worthing. Het werd opgericht na de Tweede Wereldoorlog door Bowers en Roy Wilkins die elkaar hadden ontmoet tijdens hun dienst in het Royal Corps of Signals tijdens de oorlog. De winkel breidde zich uit met detailhandel in televisies, een verhuurbedrijf en een serviceafdeling van Peter Hayward. Toen de winkel omroepapparatuur begon te leveren aan scholen en kerken in Sussex, raakte Bowers steeds meer betrokken bij het ontwerp en de montage van luidsprekers, en uiteindelijk zette hij een kleine productielijn op in werkplaatsen achter de winkel.

In 1966 startte Bowers een apart bedrijf – B&W Loudspeakers Ltd. en was niet langer betrokken bij de winkel zelf. De eerste productielijn kwam tot stand in de werkplaatsen in de achtertuin van de winkel. De winkel bestaat nog steeds en de overblijfselen van de originele productielijn zijn nog steeds te zien. De winkel is nu eigendom van en wordt beheerd door Roy’s zoon Paul Wilkins, die samen met Chris Hugill de Britse distributietak van B&W, B&W Loudspeakers UK Ltd. Nakamichi, beschouwd als ‘s werelds belangrijkste fabrikant van compacte cassettedecks en bijbehorende elektronica.

Bowers besloot een luidspreker volledig in eigen huis te ontwikkelen. De forse DM70 uit 1970 combineerde elektrostatische midden- en hoge tonen bovenop een traditionele baseenheid. De uitgesproken vorm van de luidspreker won een British Industrial Design Award. Goede persrecensies zorgden ervoor dat de export begon te stijgen.


Filters

Menu