1. Home
  2. Brands
  3. Audiovector

Audiovector

Designed by ears, loved by eyes
Stijl met inhoud, dat is het uitgangspunt van het Deense Audiovector. Door het gebruik van de beste en de meest geavanceerde materialen ontstaat een open, natuurlijk, krachtig en zeer subtiel geluid voor uw stereo en thuisbioscoop.

Ole Klifoth is in 1979 gestart met Audiovector en hij is vandaag de dag nog steeds eigenaar en hoofd ontwerper van alle Audiovector producten. Samen met zijn zoon runt hij het bedrijf.

Audiovector is een luidsprekermerk met een andere filosofie dan de meeste fabrikanten. Waar je bij een ander merk nieuwe speakers moet kopen wanneer je wilt upgraden kun je bij Audiovector je bestaande speakers opwaarderen.

OLE KLIFOTH
Audiovector werd in 1979 in Kopenhagen opgericht door Ole Klifoth. Voor 1979 was Ole een fervent audio- en muziekliefhebber met veel ervaring in de hifi-wereld. Tijdens deze periode zei hij dat hij de luidspreker van zijn dromen niet kon vinden, dus besloot hij hem zelf te bouwen. Zijn visie voor dit nieuwe bedrijf was toen, en is tot op de dag van vandaag nog steeds, het produceren van prachtig natuurlijk klinkende luidsprekers voor echte muziekliefhebbers. Audiovector had meteen een succesvolle start met de ‘Trapez’-luidspreker, die werd gebouwd volgens Ole’s ideeën met betrekking tot lineaire dynamiek, lineaire fase en lage compressie – ideeën die nog steeds de ruggengraat vormen van Audiovector’s ontwerpfilosofie en DNA.

Ole is een echtgenoot, vader en grootvader met een passie voor zelfgemaakt eten, Franse wijn en Duitse sportwagens. In het weekend vind je Ole in de keuken omringd door familie en vrienden, of in de tuin spelend met zijn kleinkinderen.

MADS KLIFOTH
Mads is de zoon van Ole en is sinds 2015 verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van Audiovector. Mads is van jongs af aan geïnteresseerd in muziek en hifi en is al jaren op een bepaald niveau betrokken bij het familiebedrijf. Met een zakelijke achtergrond in onroerend goed combineert Mads deze commerciële bedrijfservaring met zijn kennis van het unieke ‘familie-DNA’ van het bedrijf. Mads leidt vele aspecten van het bedrijf en heeft de wereldwijde distributie en het bedrijfsprofiel uitgebreid. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren zeer goed gedijt met een consistente bedrijfsgroei en een hogere omzet.

Mads is getrouwd met Stine en ze hebben een jonge zoon. Als hij niet op kantoor is, brengt hij tijd door met zijn gezin, genietend van een glas wijn en onderzoek naar zijn favoriete passie en hobby, Zwitserse uurwerken. Het gezin woont ten noorden van Kopenhagen, dicht bij de Audiovector-fabriek en het hoofdkantoor.


Filters

Menu