1. Home
  2. Brands
  3. Accuphase

Accuphase

Accuphase (nauwkeurig in fase) staat al vele jaren bekend met haar spreuk “Een beter leven door technologie” en is tot op de dag vandaag een van de beste producenten in hoogwaardige audiocomponenten.

”Een beter leven door technologie”

Accuphase (nauwkeurig in fase) staat al vele jaren bekend met haar spreuk “Een beter leven door technologie” en is tot op de dag vandaag een van de beste producenten in hoogwaardige audiocomponenten. De vele ontwikkelingen in de actieve jaren van Accuphase hebben gezorgd voor een nieuwe wereldstandaard in de referentieklasse. Vele fabrikanten volgden en merken zoals Luxman zijn goede concurrentie geworden.

Het ontstaan van Accuphase

Oprichter Jiro Kasuga en zijn ingenieurs zijn sinds 1972 verantwoordelijk voor het fase correct systeem voor een perfecte muziekweergave. Kasuga, zijn broer en zijn schoonzoon werkte destijds bij Trio, een onderdeel van de Kenwood groep en ontwikkelden daar de eerste FM-Tuner die toen sterk opkwam in Japan. In 1965 kwamen de eerste transistor-versterkers op de markt en al snel was duidelijk dat Accuphase de beste technieken in huis had. Deze apparatuur had toen al veruit de meest prachtige meetresultaten en het kenmerkende warme geluid, haar klankkleur en timbre.

Accuphase Analog Vari-Gain Amplifier

Accuphase’s AVAA (Accuphase Analog Vari-Gain Amplifier) type volumeregeling is een nieuw concept in de volumeregelingssystemen en verzekert optimale geluidskwaliteit en prestaties. Omdat het geluidskanaal niet door variabele weerstanden hoeft te gaan is er geen ongunstige invloed door wisselingen in de weerstand. Dit betekent dat de uitstekende S/N ratio en de excellente THD van de versterker niet tekort wordt gedaan en dat de superieure geluidskwaliteit verzekerd is op iedere volumeinstelling.


Filters

Menu