Marantz SA-14S1 SE Zwart

SA-14S1 Special Edition – Premium Super Audio CD Speler met USB-DAC

€ 2.499,00
2 a 3 weken
SKU
Marantz SA-14S1 SE-Zwart

Als Marantz een nieuw Premium-product presenteert, is dat voor audioliefhebbers altijd reden tot blijdschap. De nieuwe 14-serie Special Edition stuwt de luisterervaring naar nog grotere hoogten - de Special Edition is met liefde verfijnd en met passie geoptimaliseerd voor HD-geluidsbestanden: dit markeert een nieuw tijdperk van muziekgenot. De SA-14S1 Special Edition heeft een zware afdekplaat van 5 mm dik aluminium en zeer rigide poten voor het minimaliseren van trillingen, net als een groot formaat ringkerntransformator en een krachtige voedingssectie die voor de schoonst mogelijke stroom zorgt en onderlinge besmetting elimineert. Dit is het perfecte platform voor geluidskwaliteit die elke vergelijking kan doorstaan. De speler heeft een DAC-Modus die vrijwel dezelfde functionaliteit biedt als die van de revolutionaire, met prijzen bekroonde NA-11S1. Het apparaat is uitgerust met optische en digitale coax-ingangen én USB-B voor rechtstreekse aansluiting op een pc. Dat betekent dat er een directe HD-audiostreaming vanaf uw pc kan plaatsvinden, zodat u de hoogwaardige DAC en de hoogwaardige audio-uitgangsfase kunt gebruiken met HDAM-SA2-modules. Het is dan ook van belang te vermelden dat deze nieuw ontwikkelde cd-speler bovendien is voorzien van Marantz' nieuwste aardings-/signaalisolatortechnologie, waarmee vrijwel alle pc-ruis wordt geëlimineerd. De speler kan als geluidskaart voor uw pc fungeren en de USB-B-poort werkt in asynchrone modus, waarmee niet alleen 192 kHz/24 bits maar ook de DSD 2.8 MHz en 5.6 MHz worden ondersteund voor maximale veelzijdigheid en prestaties. De speler heeft zelfs een USB-ingang aan de voorzijde voor het afspelen van MP3-, WAV- en AAC-bestandstypen, en hij is natuurlijk compatibel met de iPod en iPhone. Dit is Super Audio CD-kwaliteit in de ultieme vorm, en meer. Heel veel meer.

Door Marantz ontwikkelde HDAM-technologie
Vergeleken met andere cd-spelers met meerdere op-amps, kenmerkt de SA-14S1 Special Edition zich door de exclusief door ons ontwikkelde HDAM-technologie die gebruik maakt van speciale discrete componenten die samen een breed dynamisch bereik leveren en een betere versterkingssnelheid (slew-rate) voor werkelijk ruimtelijk geluid bieden.

Hoog voltage stroomvoeding
De stroomvoeding heeft een groot formaat ringkerntransformator met secundaire wikkelingen van zuurstofvrij koper die, samen met de Shottkydiodes met hoge snelheid en hoog vermogen in de gelijkrichter voor de meest schone gelijkspanning zorgt.

Referentieklasse D/A-conversie
Voor het verwerken van de meest uiteenlopende discs en bestandstypen is in de SA-14S1 Special Edition de referentieklasse DSD1792 digitaal-naar-analoogomzetter ingebouwd, die niet alleen tot 192 kHz/24 bits ondersteunt, maar ook DSD-conversie van Super Audio CD's. Interferentie tussen de verschillende secties wordt voorkomen doordat de voeding, de digitale audiosectie en de analoge audiosectie ieder hun eigen circuitkaarten hebben. De speler ondersteunt een keur van discs en bestandstypen, zoals audio-cd's en Super Audio CD's, evenals de bestandstypen lineaire PCM, AAC, MP3 en WAV. Met de USB-B-poort op het achterpaneel kunt u voor maximale veelzijdigheid en prestaties een computer aansluiten en van geluidsbestanden genieten, zoals HD DSD 2.8 MHZ en 5.6 MHz.

Rigide chassis, dikke aluminium afdekplaat en zware poten
Allereerst is het van belang om een goed fundament te leggen voordat gevoelige audiosignalen verwerkt en versterkt kunnen worden. Met een solide basis zorgen we ervoor dat trillingen tot een minimum beperkt worden en dat het audiosignaal niet door materiaaltrillingen beïnvloed wordt en ongewijzigd blijft.

Uitgebreide connectiviteit
Naast de analoge stereo-uitgangen zijn er ook digitale en coaxuitgangen waarmee een externe digitale decoder of versterker kan worden aangesloten, en bovendien is de SA-14S1 Special Edition voorzien van optische en coaxingangen waarmee u de speler als een stand-alone digitale audio-omzetter kunt gebruiken. Er zijn ingang- en uitgangjacks voor een afstandbediening waarmee u de SA-14S1 Special Edition op andere compatibele componenten van Marantz kunt aansluiten, en op het achterpaneel bevindt zich een intern-/externschakelaar waarmee u meer flexibiliteit aan de systeembediening toevoegt.

Handige USB-A-poort aan de voorkant
Met de USB-poort die handig op het voorpaneel is geplaatst, kunt u uw favoriete draagbare audio-apparatuur en USB-media aansluiten. De poort biedt compatibiliteit met de iPod, iPod touch en de iPhone, zodat u met de digitale aansluiting van de beste audiokwaliteit kunt genieten.

Systeemafstandsbediening
De stijlvolle afstandsbediening heeft een intuïtief ergonomisch ontwerp en is voorzien van functies om een versterker mee te bedienen, zodat u met een enkele afstandsbediening zowel de SA-14S1 Special Edition als de bijpassende PM-14S1 Special Edition premium geïntegreerde versterker kunt bedienen.

Ruisarm LCD-scherm
Het luxueuze ruisarme LCD-scherm geeft heldere, makkelijk leesbare alfanumerieke tekens weer en is compatibel met  de tekst die Super Audio CD's is gecodeerd. Op de afstandsbediening is een speciale knop waarmee u het scherm kunt dimmen of helemaal uitzetten.

Speciale hoofdtelefoonuitgang
Sluit uw favoriete hoofdtelefoon direct aan op de hoofdtelefoonaansluiting op het voorpaneel, die een eigen volumeknop heeft. Het hoofdtelefooncircuit is compatibel met de meest uiteenlopende hoofdtelefoons, waaronder hoofdtelefoons met lage impedantie.

Meer informatie
Fabrikant Marantz
Product Serie n.v.t.
Afspeelformaten AAC, DSD, MP3, WMA
Afspeelmogelijkheden CD, CD-R, CD-RW, DSD, MP3, SACD
Aansluitingen Coaxiaal in, Coaxiaal uit, Hoofdtelefoon, Optisch in, Optisch uit, RCA uit, USB A in, USB B in
Functies DAC, DSD
Kleur Zwart
Afwerking Mat
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan