Focal Sopra No.2 Hoogglans Oranje (set van 2)

De beste high-END LOUDSPEAKER VAN HET JAAR
Sopra N ° 2 is verkozen tot Best Product 2015-2016 door EISA in de categorie "High-End luidspreker"!

 

€ 13.998,00
2 a 5 werkdagen
SKU
Focal Sopra No.2-Hoogglans Oranje

De Focal Sopra Nº2 is het vloerstaande model uit de Sopra lijn van Focal. Deze speaker beschikt over twee 7” woofers een 6” midrange driver en een 1” tweeter deze drivers zorgen ervoor dat de Focal Sopra Nº2 een frequentiebereik van 34Hz-40kHz heeft met een gevoeligheid van 91dB.

 

Sopra brengt vervorming terug
Het menselijk gehoor is het gevoeligst voor hoge en middentonen. Focal heeft hiervoor drie belangrijke verbeteringen ontwikkeld. Namelijk de TMD ophanging, het NIC magnetisch circuit, en de IHL Beryllium tweeter.

TMD ophanging (Tuned Mass Damper)
Deze technologie zorgt ervoor dat de conus gedempt wordt waardoor er geen natrillingen ontstaan. Dit resulteert voor de Focal Sopra Nº2 in een doorloop in frequentie van 3kHz en het punt waarop de tweeter het moet overnemen (rond de 2kHz) vervormt tot wel 50% minder.


NIC magnetisch circuit (Neutral Inductance Circuit)
De invloed van de extra energie welke ongewenst is, die opgewekt wordt door de stroom die door de spoel en de vaste magneet gaat. Wordt afgenomen door het plaatsten van een afschermingsring, dit resulteert in minder vervorming.


IHL Beryllium tweeter (Infinite Horn Loading)
Het doel van deze technologie is de vervorming door overdruk af te laten nemen voor de Focal Sopra Nº2. Dit gebeurt door middel van schuim, de rest van de overdruk wordt naar achteren afgevoerd door middel van een hoorn constructie. Hiermee neemt de vervorming door overdruk 30 procent af tussen de 1,5 en 4kHz.


Sopra – alles bij elkaar
Van anti-resonerende kastconstructie tot en met de verfijning van de tweetertechniek. Het resultaat is prachtig. In zowel het geluid als het design.

 

De Focal Sopra Nº2 is leverbaar in de kleuren Black Lacquer, Carrara White, Imperial Red, Electric Orange en Walnut Veineer.


Meer informatie
Fabrikant Focal
Product Serie n.v.t.
Kleur Oranje
Afwerking Glanzend
Luidsprekeraansluiting Single wiring
Maximale belastbaarheid 250-499 Watt
Ontwerp Bassreflex
Principe 3-weg
Rendement middel (88-91 dB)
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan