Focal Kanta N°2 Hoogglans Zwart/Hoogglans wit (set van 2)

De Kanta N°2 is een luidspreker die u doet wegdromen alsof u muziek luistert in een cabriolet, zoevend over Route 66, waar de radio uw favoriete muziek speelt terwijl de wind door de haren streelt.
€ 6.998,00
1 a 3 werkdagen
SKU
Kanta N°2 - Hoogglans Zwart/Hoogglans wit

High-end 3-weg vloerstaande luidspreker

De Kanta N°2 is de luidspreker waarmee het Kanta verhaal voor Focal begonnen is. Het meest huiskamervriendelijke model van de Focal Kanta reeks luidsprekers, een modern design dat in zijn vele gedaantes visueel weet te verrassen en in weergavekwaliteit vriend en vijand zal verbazen. De acht verschillende uitvoeringen van het frontpaneel, mat of hoogglans uitgevoerd, zijn verrassend anders van elkaar, het model van de luidspreker weet stijl met techniek in optima forma samen te brengen. De Kanta is een designer ontwerp dat visueel aantrekkelijk zal zijn in uw leefomgeving.

De Kanta N°2 is een luidspreker die u doet wegdromen alsof u muziek luistert in een cabriolet, zoevend over Route 66, waar de radio uw favoriete muziek speelt terwijl de wind door de haren streelt. De dubbele basluidspreker staat garant voor diepte en impact in de basregisters, het middengebied is neutraal en gedefinieerd, de hoge tonen verspreiden zich zijdezacht op onnavolgbare wijze. De ontwerpers van Focal creëerden een luidspreker welke technisch reikt aan het hoogst haalbare in de prijsklasse en toch behielden zij een compacte vorm. De Kanta N°2 streelt het oog door zijn bijzondere kleurcombinaties en stijl. Geschikt voor ruimtes van 30 tot 60 m² zal de Kanta N°2 zorgen voor een precieze en vooral gedetailleerde weergave van muziek. “Relax en geniet” is hetgeen de Kanta N°2 uitstraalt!

In elk Kanta DNA is 3 jaar onderzoek en 40 jaar ervaring samengebald door Franse ingenieurs, met oog voor moderne materialen als beryllium en zelfs vlas, zonder de historie van Focal uit het oog te verliezen. Drivers, behuizing en wisselfilters vormen een unieke combinatie die in geen ander model van Focal of een ander merk te vinden is. Borg staand voor het beleven van plezier aan muziek.

Verbintenis tussen materialen - BERRILYUM EN VLAS

Voor de allereerste keer is een conus gemaakt uit vlas gecombineerd met een beryllium tweeter. Vlas vormt de ideale basis voor een conus, het is licht in gewicht, is sterk en heeft een dempende eigenschap, hetgeen leidt tot een heldere en precieze weergave. De unieke vlas/ beryllium combinatie zorgt voor een ongelofelijke warmte en muzikaliteit. De gepatenteerde vlasconus wordt gemaakt in Frankrijk en bewees zichzelf al eerder in home- en automotive toepassingen. De middentoonweergever gebruikt een TMD (Tuned Mass Damping) ophanging, elke Kanta unit maakt daarnaast gebruik van een NIC motor (Neutral Inductance Circuit), dat het magnetische veld stabiliseert ten gunste van een perfect gedefinieerd geluid en een nog beter gecontroleerde bas.

Behuizingen - HIGH DENSITY POLYMEER

Voor de behuizing is gezocht naar en gebruikt als, een materiaal dat akoestisch “zacht” is en warmte geeft: terug te vinden in de dichtheid en stijfheid van het voorpaneel en de kast zelf, ook in de afgeronde hoeken en de dubbele basreflexpoort. Voor het voorpaneel is een nieuw ontwikkeld materiaal gebruikt om tegemoet te komen aan de akoestische wensen. Het bestaat uit een in één keer gegoten High Density Polymeer (HDP). Dat materiaal is 70% dichter van structuur dan MDF, 15% stijver en zorgt voor 25% meer demping. Het uit één stuk bestaande voorpaneel elimineert ongewenst verstrooiing van geluid. De Kanta implementeert Power Flow Technologie met twee reflexpoorten, aan de voor- en achterzijde, om compressie van lage tonen te limiteren.

Nieuwe tweeter - VERVORMING IS DE VIJAND

Focal’s onderzoek richt zich met name op het verminderen van vervorming over de gehele frequentieband. De Kanta gebruikt voor de hoge tonen een nieuw ontwikkelde tweeter gemaakt uit puur beryllium. Deze IAL3 tweeter combineert IAL (Infinite Acoustic Loading) en IHL (Infinite Horn Loading) tweeter techniek voor het absorberen van geluidgolven achter de inverse dome, zodat de eigen resonantiefrequentie zakt en overgang naar de midrange of woofer gelijkmatiger verloopt.

Stijl - En dat is alles...

Het Franse Focal tilt 40 jaar historie en vakmanschap naar de toekomst met Kanta luidsprekers. Stijl, klasse, uitstraling en gewaagde kleurcombinaties brengen design en high end techniek uw leefomgeving binnen. Verbaas uw vrienden met de weergave van muziek uit de Kanta. Verras uw huisgenoten met een thuisconcert van uw favoriete artiesten en geniet samen van het creëren van een unieke combinatie van beleving en sfeer. Laat u meevoeren naar de Royal Albert Hall in Londen, L’Opera van Parijs of het Musikverein in Wenen. Neem plaats op de eerste rang van de O2 Arena of het Ziggo Dome, Ronnie Scott’s Jazzclub of het North Sea Jazz Festival, en onderga een concert alsof u live aanwezig bent.

Afwerking - DE LAATSTE MODE OF KLASSIEK

De Kanta van Focal transformeert en visualiseert de uitvoerenden naar uw omgeving. Kanta is meer dan een luidspreker, het is een ‘piece of art’ in techniek, uitvoering en weergave. Kanta laat de droom werkelijkheid worden waarin luidsprekers eindelijk deel uit mogen maken van uw leefruimte, welkom zijn en u meenemen in muziekbeleving.

Type3-weg bass-reflex vloerstaande luidspreker
DriversTwee 61/2" (16.5cm) Flax woofer met NIC motor
61/2" (16.5cm) Flax midrange met TMD suspension en NIC motor
11/16" (27mm) `IAL3` puur Beryllium inverted dome tweeter
Gevoeligheid (2,83V/1m)91dB
Frequentiebereik (+/- 3dB)35Hz - 40kHz
Nominale Impedantie8Ω
Minimum Impedantie3.1Ω
Aanbevolen versterkervermogen40 - 300W
Crossover Frequentie260Hz - 2700Hz
Afmetingen (HxWxD)1118 x 477 x 321 mm
Netto gewicht (inclusief front grill)35kg
Afmetingen verpakking (HxWxD)1260 x 690 x 420mm
Totaal gewicht (inclusief verpakking)40kg
Meer informatie
Fabrikant Focal
Product Serie Focal - Kanta
Kleur Zwart
Afwerking Glanzend
Luidsprekeraansluiting Single wiring
Maximale belastbaarheid 250-499 Watt
Ontwerp Bassreflex
Principe 3-weg
Rendement middel (88-91 dB)
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan