Dynaudio Focus 20 XD Hoogglans Grijs Eiken (Set van 2)

Voor eenieder die de Focus XD serie wel eens heeft beluisterd zal het misschien als een verrassing komen; de geluidskwaliteit van deze actieve, digitale en naar wens eventueel ook draadloos te gebruiken serie luidsprekers kon nog verder verbeterd worden! Daarvoor was echter wel een compleet nieuwe programmering van de DSP nodig. 

Special Price € 2.999,00 Regular Price € 4.000,00
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis
Nog 1 beschikbaar
SKU
Dynaudio Focus 20 XD-Hoogglans Grijs Eiken

Voor eenieder die de Focus XD serie wel eens heeft beluisterd zal het misschien als een verrassing komen; de geluidskwaliteit van deze actieve, digitale en naar wens eventueel ook draadloos te gebruiken serie luidsprekers kon nog verder verbeterd worden! Daarvoor was echter wel een compleet nieuwe programmering van de DSP nodig. 

De weg die het signaal in de Focus XD luidsprekers aflegt is voor de 2017 modellen volledig herzien (met technieken die ook in de nieuwe Dynaudio LYD professionele luidsprekers worden toegepast) om zodoende een nog betere geluidskwaliteit te kunnen bieden. Herontworpen, opnieuw getuned, en met een efficiënter cross-over design gedragen ze zich nu meer als digitale versies van passieve luidsprekers. De vereenvoudigde signaalverwerking zorgt ervoor dat het geluid nog transparanter wordt en daarmee nog meer recht doet aan het origineel.
 
De interactie tussen de digitale versterkers en de drivers is ook verbeterd, inclusief de ‘overload-limiters’: het opnieuw ontwerpen van het signaalpad heeft geresulteerd in hogere maximale volumeniveaus zonder dat de drivers gaan vervormen of comprimeren. Het heeft ook de signaal-ruisverhouding en de dynamische capaciteiten van de luidsprekers verbeterd en zorgt, in het geval van de Focus 60XD, voor een nog dieper doorlopende laagweergave.

Nieuw met de Dynaudio Focus XD 20

Doordat er minder gecompliceerde cross-overs gebruikt worden komt er meer (DSP) processing-power beschikbaar vrij om de weergave aan te passen aan de gekozen luisterpositie. Dit betekent niet dat er simpelweg een aanpassing aan de laagweergave plaatsvindt, de aanpassingen beslaan het volledige frequentiebereik. De gebruikte technologie compenseert voor varieties in frequentie en fase die optreden als je een luidspreker dicht tegen een achterwand of zijmuur plaatst. De 2017 Focus XD kan deze aanpassingen op een hogere resolutie berekenen voor een nog accurater resultaat - en klinkt daardoor beter als de luidsprekers niet in een optimale positie geplaatst kunnen worden.

 
Ook nieuw is de ‘brightness’ aanpassing die afkomstig is van de LYD pro-studio monitoren. Deze past de hele karakteristiek van de luidsprekers aan, en niet alleen de weergave van de hoge tonen. Gebruikers kunnen voor een ‘helderder’ of ‘donkerder’ geluid kiezen, passend bij hun smaak en/of ruimte.
 
Roland Hoffmann, Senior Manager van de Dynaudio Academy zegt: “This is an awesome new tuning a clear improvement that youll hear instantly. The bass is much better defined and more transparent without being lean; treble is smoother without being darker; and theres a more effortless, airy sound overall. Its simply on another level.
 
De opgewaardeerde Focus XD is leverbaar in vijf nieuwe afwerkingen: satijn wit, zwart pianolak, hoogglans Rosewood fineer, hoogglans Walnut fineer en hoogglans Grey Oak fineer. De nieuwe grilles hebben een nieuw, korter, ontwerp dat meer van de luidsprekerafwerking laat zien. Ook alle metalen onderdelen zijn gewijzigd: de ‘baskets’ voor de drivers, het frontpaneel en de voeten zijn nu allemaal in zwart uitgevoerd.


Technische specificaties van de Dynaudio Focus 20 XD

 • Analoge ingangen: 1 x RCA per luidspreker
 • Digitale ingangen / uitgangen: 1 x RCA ingang 1 x RCA uitgang
 • Draadloos: accepteert maximaal 24bit / 96kHz (Connect Box)
 • Frequentiebereik (± 3 dB): 39Hz - 24kHz
 • Doosprincipe: Bas-Reflex Achterpoort
 • Crossover: 2-way DSP Based
 • Crossover Frequenties: 4200Hz
 • Woofer: 17cm MSP
 • Tweeter: 28mm soft dome Specificatieblad voor Focus XD deel 1
 • Versterker Vermogen: 2 x 150W
 • AC Power Input: 100-240 V 50 / 60Hz
 • Standby Power Consumption: <0,5W
 • Maximale stroomverbruik: 200W
 • Gewicht: 8,65kg / 19lb
 • Afmetingen (B x H x D): 198 x 360 x 307 mm; 7,8 x 14,2 x 12,1in
 • Afmetingen met voeten / grill (B x H x D): 198 x 360 x 322 mm; 7,8 x 14,2 x 12,7in
Meer informatie
Fabrikant Dynaudio
Product Serie n.v.t.
Kleur Grijs
Afwerking Glanzend
Luidsprekeraansluiting Single wiring
Maximale belastbaarheid 150-249 Watt
Ontwerp Bassreflex
Principe 2-weg
Rendement hoog (92-95 dB)
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan