Denon PMA-1600NE Zwart

Geïntegreerde Versterker met DAC-modus voor audio met hoge resolutie

€ 1.699,00
2 a 3 weken
SKU
Denon PMA-1600NE Zwart

OVERZICHT - PMA-1600NE

Denon is een van de weinige audiomerken die actief HiFi-componenten is blijven ontwikkelen en HiFi-audiotechnologieën is blijven bedenken, verbeteren en toepassen. De prestaties van de PMA-1600NE overtreffen die van Denons eerdere PMA-1500-serie. Met zijn topkwaliteit inzake constructie, unieke Denon-technologieën en allernieuwste aansluitopties is de PMA-1600NE het neusje van de zalm op het gebied van geluidstechnologie. Dankzij de USB-B-ingang aan de achterzijde en de ingebouwde hoogwaardige D/A-omzetter is de geluidskwaliteit waarmee de PMA bestanden met een hoge resolutie tot 384kHz/32 bits en DSD-bestanden tot 11,2 MHz via de computer weergeeft, subliem. Voor optimale prestaties via analoge ingangen is de PMA-1600NE voorzien van een analoge modus waarmee alle secties die niet worden gebruikt, zoals het digitale ingangscircuit of het stille display, kunnen worden uitgeschakeld om een pure geluidsweergave te realiseren.

State-of-the-art Denon Oplossingen

 • 2 x 140 W (4 ohm) uitgangsvermogen - Genoeg power, zelfs voor grote ruimtes
 • Versterker met Advanced Ultra High Current (UHC)-MOS Single Push-Pull-circuit en nieuwe Schottky-diodes - Ruim bandbreed geluid van diepe bas tot gedetailleerde hoogtes
 • DAC-masterklokontwerp - Ruisvrije geluidsweergave
 • USB-B-ingang aan achterzijde - Audio playback met hoge resolutie tot 384 kHz/32 bits en 11,2 MHz DSD
 • Digitale isolator voor het elimineren van computerruis met hoge frequentie op de USB-B- of digitale ingangen - Geniet van alle bronnen zonder ongewenst elektrisch geruis
 • FL-display voor weergave bron- en datasnelheid - Leg eenvoudig de belangrijkste informatie vast 
 • Analoge AMP-modus die digitaal audiocircuit en display uitschakelt - Zuiver analoge geluidsweergave 
 • Vooruitstrevende AL32 Plus-verwerking - Digitale opnames die het originele geluid evenaren
 • Direct Mechanical Ground Construction - Minimaliseert ongewenste trillingen
 • Chassis met 6 onafhankelijke blokken - Elimineert ruis tussen de audiocircuits
 • Hoofdtransformator met afzonderlijke voedingen voor analoge en digitale circuits - Bewaart de zuiverheid van het geluidssignaal
 • 2 optische en 1 coaxiale digitale ingangen Krachtige MM & MC Phono-equalizerversterker - Geschikt voor muziek van alle bronnen
 • Verkrijgbaar in Premium zilver en zwart - Gaat perfect samen met de DCD-1600NE Super Audio CD-speler

Vooruitstrevende UHC-MOS (Ultra High Current)
Single Push Pull-circuit
De versterker beschikt over Advanced UHC (Ultrahoge stroomsterkte)-MOS technologie die gebruik maakt van zo weinig mogelijk versterkende elementen met hoge stroomsterkte om een evenwicht te bieden tussen de vooruitstrevende mogelijkheden van de versterker en de verbeterde geluidskwaliteit.

Advanced UHC-MOS is een ideale versterker waarvan de voedingsprestaties superieur zijn aan die van de bipolaire transistor en die beschikt over de kwalitatieve geluidsvoordelen van MOS-FET's. De Advanced UHC-MOS is uitgerust met een single push-pull instelling die afleidingen in de versterkingsfase elimineert en het evenwicht zoekt tussen kracht en subtiele muzikale details. Dit netwerk geeft het volledige sonische spectrum perfect weer, van subtiele muzikale toetsen tot de krachtige climaxen van rijke, expressieve muziek.

Chassisconfiguratie met zes blokken & Direct Mechanical Ground-constructie
Het chassis van de PMA-1600NE bestaat uit zes afzonderlijke blokken die de phono-equalizer en het ingangscircuit, het volumeregelingscircuit, het USB-DAC-circuit, het versterkingscircuit, het voedingsgedeelte en het besturingsgedeelte huisvesten.

Het chassis met 1.0 mm dikke staalplaten beschermt de signaalcircuits tegen externe trillingen en elimineert de nadelige effecten van interferentie tussen de circuits onderling. Het voedingsgedeelte bevindt zich in het midden van de PMA-1600NE. De positie van deze goed uitgebalanceerde massa met aan weerszijden koelelementen is ideaal om te voorkomen dat trillingen de geluidskwaliteit aantasten. Daarenboven zijn de voetjes die het zware gewicht van de voedingstransformator, de koellichamen en het chassis ondersteunen, gemaakt van ABS-rubber met stevige groeven.

Advanced AL32 Processing Plus
Met ondersteuning van 384 kHz, 32-bits PCM-ingang.
Voor de digitale ingang maakt de PMA-1600NE gebruik van Advanced AL32 Processing Plus, de nieuwste versie van de analoge Waveform-weergavetechnologie van Denon die gebruikmaakt van unieke data-interpolatiealgoritmen en tevens een 384 kHz/32-bits PCM-signaalingang met hoge resolutie ondersteunt. Deze algoritmen voegen voor en achter bestaande punten in grote hoeveelheden data toe die nodig zijn om een vloeiende golfvorm te creëren die het originele signaal dicht benadert. Het zorgvuldig herstellen van gegevens die tijdens digitale opnames verloren zijn gegaan, resulteert in een zeer gedetailleerd, storingsvrij, nauwkeurig gepositioneerd geluid dat zeer expressief is in het lagere bereik en het originele geluid dicht benadert.

Digitale isolator en Analoge modus
De PMA-1600NE is voorzien van een digitale isolator met hoge snelheid die aantasting van de geluidskwaliteit door hogefrequentieruis van een via USB aangesloten computer of de digitale ingangen van de PMA-1600NE ongedaan maakt. Aangezien data magnetisch via wikkelingen in een IC-chip worden overgedragen, worden de in- en uitgang elektrisch geïsoleerd. Door de signaalleiding tussen het digitale audiocircuit en de D/A-omzetter te isoleren, worden negatieve invloeden van hogefrequentieruis op analoge audiocircuits na de D/A-omzetter ongedaan gemaakt. De PMA-1600NE bevat ook een speciale vermogenstransformator met secundaire wikkelingen voor het digitale circuit om ruis afkomstig van de voedingsbron buiten te sluiten. Tijdens de analoge weergave van audio kan met de analoge modus de speciale digitale voedingsbron worden uitgezet en kan het digitale ingangscircuit volledig worden uitgeschakeld om te voorkomen dat hoge frequenties de analoge sectie beïnvloeden. Analoge modus schakelt eveneens de displayverlichting uit, waardoor de PMA-1600NE als een puur analoge versterker kan werken (tijdens de Analoge Modus worden de USB-B, de digitale coaxiale en optische ingangen uitgeschakeld).

USB-DAC die 11,2-MHz DSD en 32-bits 384 kHz PCM ondersteunt
De PMA-1600NE biedt USB-DAC-functies die 11,2-MHz DSD van hoge resolute en 384 kHz/32-bits PCM-ingangssignalen ondersteunen. DSD-overdrachtsmethoden ondersteunen ASIO oorspronkelijk afspelen en DSD-audio over PCM-frames (DoP). Aangezien een a-synchrone overdracht wordt geregeld door de masterklok van de PMA-1600NE en niet door de klok van een computer, is de overdracht ruisvrij. In de PMA-1600NE wordt dezelfde D/A-omzetter gebruikt als de 384 kHz/32-bits en DSD-geschikte topklasse DAC die gebruikt wordt in de DCD-1600NE, wat resulteert in een zuiver, hoogwaardig geluid.

MM/MC phono equalizer
De PMA-1600NE bevat een phono-equalizer die input via MM en MC-elementen mogelijk maakt. Deze phono-equalizer heeft een hoog vermogen, en aangezien lussen in het printplaatpatroon de geluidskwaliteit nadelig kunnen beïnvloeden, is het "Simple & Straight"-ontwerp een belangrijke verbetering. De MM/MC-tuimelschakelaar op de PMA-1600NE is veranderd van een drukschakelaar in een relaisschakelaar, waardoor het patroon op de printplaat korter wordt en signaallussen kleiner worden en subtiele analoge signalen zuiverder kunnen worden versterkt.

Afstandsbediening en helder frontdisplay
De PMA-1600NE wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee ook de DCD-1600NE en andere CD-spelers van Denon kunnen worden bediend. Het geluidsarme FL-display op het frontpaneel van het product geeft de bron en geluidsfrequentie weer.

Meer informatie
Fabrikant Denon
Product Serie n.v.t.
Kleur Zwart
Afwerking Mat
Aansluitingen Coaxiaal in, Hoofdtelefoon, Optisch in, Phono MC, Phono MM, RCA in, RCA uit, USB B in
Vermogen 120-180 Watt
Soort versterker Geintegreerde versterker
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan