Denon DRA-100 Zilver

Denon Design Series netwerk-stereoreceiver. Echte Hi-Fi voor de hedendaagse lifestyle.

€ 999,00
2 a 3 weken
SKU
Denon DRA-100-Zilver

Een volledig digitale netwerk-stereoreceiver met een aantrekkelijk design en onbeperkte opties voor muziekstreaming

 • Volledig digitale versterker met 70 watt per kanaal (4 ohm)
 • Geavanceerde AL32 Processing met Master Clock-ontwerp
 • Geïntegreerde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit met dubbele antenne
 • Audiostreaming in hoge resolutie via DLNA 1.5 en de USB-aansluiting aan de voorzijde
 • AirPlay, internetradio en Spotify Connect geïntegreerd (indien beschikbaar)
 • Draadloos streamen via Bluetooth® dankzij NFC-koppeling
 • Analoge en optische/coaxiale digitale ingangen
 • Apart circuit voor de hoofdtelefoonversterker
 • Voorversterkeruitgang voor systeemuitbreiding met subwoofer
 • Helder OLED-display
 • Gebruiksvriendelijke afstandsbediening
 • Automatische stand-by en laag energieverbruik
Onvervalste hifi voor de moderne levensstijl. Maak kennis met de nieuwste telg uit de designserie van Denon: de elegante DRA-100 netwerkversterker. In de strakke aluminium behuizing in twee kleuren huist een volledig digitale 2x 70W-versterker met geavanceerde AL32 Processing en uitgebreide mogelijkheden voor netwerkstreaming, naadloze weergave en natuurlijk audio met hoge resolutie. Dankzij de ingebouwde AirPlay-technologie kun je met de DRA-100 bovendien zeer eenvoudig muziek streamen vanaf Apple iDevices. Verder beschikt hij over een OLED-display, een USB-A-ingang, een coaxiale en twee optische ingangen en ondersteuning voor Spotify Connect.

Hifi-componenten op maat zoals in Denon's hoogwaardige NE-serie
We hebben een aantal elektrolytische audiocondensatoren, resistoren en foliecondensatoren toegevoegd die ook worden gebruikt in de NE-serie, een nieuwe generatie bekende hifi-componenten. Deze optimale onderdelen zijn geselecteerd door onze belangrijkste geluidstechnicus na herhaaldelijke testen. Voor een nog verfijndere geluidskwaliteit introduceerden we onderdelen op maat in samenwerking met fabrikanten van elektrolytische condensatoronderdelen.

Volledig digitale versterker voor krachtig en gedetailleerd geluid
Het versterkerdeel is uitgerust met DDFA®-technologie. Het uitgangstrapcircuit is apart opgebouwd, voor een hogere signaal/ruisverhouding en minder vervorming in vergelijking met conventionele versterkers in de D-klasse. Het geavanceerde versterkersysteem biedt superieure audiokwaliteit in combinatie met een hoge efficiëntie van 70 W bij 4 ohm. Dankzij de hoogwaardige meerwegspeakeraansluitingen kun je luidsprekerkabels aansluiten via onbeklede draad, aansluitpennen en banaanstekkers.

Nieuwe generatie klasse-D versterker - DDFA
De DRA-100 maakt gebruik van de nieuwe generatie "DDFA® (Direct Digital Feedback Amplifier)" D-klasse versterkertechnologie. Dit zorgt voor een aanzienlijke geluidsverbetering door het gebruik van een zeer snelle en extreem accurate digitale feedbackloop. De verwerking verloopt volledig digitaal van input tot eindtrap PWM-modulatie, zonder in te boeten aan de geluidskwaliteit. De 70 Watt uitgang (4 Ω) is 40% hoger dan op de PMA-60. Dit is mogelijk door de toevoeging van een poort-driver met een hogere onmiddellijke voedingscapaciteit. Om Denon's verfijnde, maar krachtige geluidservaring te kunnen leveren, heeft het bedrijf bovendien het geluid zorgvuldig afgestemd met een apart circuit voor de eindtrap en het voedingscircuit. Dit resulteert in hoge geluidsgetrouwheid met intense klanken en uitstekende audio-eigenschappen, zoals hoge S/N en lage vervorming in vergelijking met andere conventionele versterkers uit de D-klasse.

Audio met hoge resolutie en DSD via netwerk of USB
Stream eenvoudig muziekbestanden vanaf je computer of NAS-station dankzij de compatibiliteit met DLNA 1.5. De DRA-100 speelt MP3, AAC, WMA en zelfs audiobestanden met hoge resoluties tot wel 192 kHz/24-bits (WAV, FLAC, AIFF) af, evenals DSD-bestanden van 2,8 MHz en 5,6 MHz. (DSD is het geavanceerde digitale audiocoderingssysteem voor SACD.) Dezelfde bestanden kunnen worden afgespeeld via de USB-poort aan de voorkant, waarmee je bovendien direct vanaf je iDevice muziek kunt afspelen via het hoogwaardige audiocircuit van de DRA-100.

Meerdere digitale audio-ingangen; Analoge stereo-invoer
De DRA-100 beschikt niet alleen over een USB-A-ingang, maar ook nog eens over een coaxiale en twee optische digitale audio-ingangen. Daarnaast heeft hij twee analoge stereo-ingangen voor het aansluiten van oudere analoge bronnen.

Volledig digitale verwerking
Aangezien de DDFA een versterker met digitale ingang uit de D-klasse is, vinden interpolatieverwerking door de Advanced AL32 PP-technologie, volumeaanpassing, versterking, en feedback management bij het afspelen van een digitale bron allemaal plaats in het digitale domein. Hierdoor kan de invloed van geluid van buitenaf worden beperkt en eventuele problemen met de analoge versterkers worden voorkomen. Het eindresultaat is een breed klankbereik met uitstekende transparantie en resolutie. * Advanced AL32 Processing Plus is alleen compatibel met PCM-signalen.

Geavanceerde AL32 Processing-technologie voor digitale audioverwerking
De DRA-100 is voorzien van geavanceerde AL32-audioverwerkingstechnologie van Denon, voor een superieure audiokwaliteit bij het afspelen van 16-, 20- en 24-bits digitale audiobestanden. De AL32 processing-technologie, die ook is toegepast op de premium discspelers en andere digitale audiocomponenten van Denon, biedt upscaling, digitale filtering en noise-shaping van lagere bitrates tot volledige 32-bits audio, voor een opmerkelijk hoog dynamisch bereik en een merkbaar betere resolutie bij lage volumes. Je favoriete digitale muziek klonk nog nooit zo goed.

Master clock design
Denons geavanceerde AL32 adopteert het Master Clock-ontwerp welke opereert met FPGA en digitale audio via USB. Dankzij dit geavanceerde master clock-ontwerp met digitale audio-interface, biedt de PMA-60 ultra-lage jitter. Door ieder digitaal circuit nauwkeurig te synchroniseren met de hoogwaardige master clock, wordt de meest verfijnde audioweergave met verminderde jitter gerealiseerd. Daarbij schakelt het ontwerp tussen 44.1 kHz en 48 kHz klokken afhankelijk van de bemonsteringsfrequentie van het inputsignaal, zodat de klok met de meest optimale frequentie wordt gebruikt. Door jitter ten gevolge van niet-integrale vermenigvuldiging te voorkomen, onderdrukken we golfvormende fluctuatie in de tijdasrichting en leveren we de allerbeste signaalverwerking.

Draadloos verbinden via Bluetooth dankzij NFC
Koppel snel en eenvoudig je draagbare apparaten via Bluetooth aan de DRA-100 en stream al je favoriete muziek. De DRA-100 is uitgerust met NFC (Near Field Communication) om nóg sneller te kunnen koppelen. Je hoeft alleen maar het Bluetooth-apparaat met NFC-functie te activeren en het naast het N-merkteken op de DRA-100 (op het voorpaneel) te plaatsen. Het apparaat wordt nu onmiddellijk verbonden zonder dat handmatig een wachtwoord hoeft te worden ingevoerd.

Geïntegreerde Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit
De DRA-100 is standaard voorzien van Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit voor draadloos streamen. Via je Wi-Fi-thuisnetwerk (of een bedrade aansluiting met de RJ-45 Ethernet-LAN-poort) maak je verbinding met het internet zodat je van jouw favoriete nummers kunt genieten via muziekstreamingdiensten zoals Spotify Connect. Bovendien kun je kiezen uit duizenden internetradiozenders van over de hele wereld en genieten van muziek uit alle genres. Met AirPlay kun je je favoriete nummers draadloos afspelen vanaf je iOS-apparaat, zoals een iPod touch, iPhone of iPad. Bovendien is de DRA-100 DLNA 1.5-gecertificeerd voor compatibiliteit met je pc of Mac. Met de Denon Hi-Fi Remote-app kun je de DRA-100 gemakkelijk bedienen via je favoriete mobiele apparaat. De app is beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten.

Compacte behuizing met helder OLED-display
De stijlvolle, elegante en compacte behuizing kenmerkt zich door een luxe afwerking met matte aluminium en zilverkleurige accenten en glanzende en matte zwarte oppervlakken. Het OLED-display toont niet alleen de geselecteerde bron met grafische symbolen en tekst, maar ook de samplingfrequentie en gegevensindeling van digitale bronnen.

Ergonomische afstandsbediening
De bijgeleverde afstandsbediening is uitgerust met een ergonomisch ontworpen cursortoetsenblok en toetsen voor bronselectie, volumeregeling en toegang tot het instelmenu, evenals een Bluetooth-knop en een knop voor het dimmen van het display.

Hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang met instelbare hoofdtelefoonimpedantie
Voor de beste audiokwaliteit is de DRA-100 uitgerust met een apart circuit voor de hoofdtelefoonversterker, dat zich kenmerkt door een high-speed operationele breedbandversterker met ultralage vervorming die is gekoppeld aan een volledig afzonderlijke laatste uitgangstrap. Om te kunnen worden gebruikt met een breed scala aan hoofdtelefoontypes is de DRA-100 uitgerust met een instelbare regeling van de hoofdtelefoonimpedantie. Er zijn drie instellingen: een lage, gemiddelde en hoge impedantie, voor een juiste afstemming van de hoofdtelefoonimpedantie en de gain van de versterker. De hoofdtelefoonaansluiting heeft een 6,3 mm-connector en is daarmee geschikt voor hoofdtelefoons in het professionele en premiumsegment.

Meer informatie
Fabrikant Denon
Product Serie n.v.t.
Kleur Zilver
Afwerking Mat
Aansluitingen Coaxiaal in, Hoofdtelefoon, Netwerk, Optisch in, RCA in, RCA uit, Sub 1 RCA pre-out, USB A in
Vermogen 1-50 Watt
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan