Denon DCD-2500NE Zilver

Eersteklas Super Audio CD-speler tilt het afspelen van discs naar een ongekend hoog kwaliteitsniveau.

€ 2.149,00
2 a 3 weken
SKU
Denon DCD-2500NE-Zilver

Super Audio CD-speler

Eersteklas Super Audio CD-speler tilt het afspelen van discs naar een ongekend hoog kwaliteitsniveau

  • Advanced AL32 Processing + 32-bits 192kHz D/A-omvormer met zeer hoge precisie
  • circuitontwerp met DAC-masterclock voor onderdrukking van jitter en ruis
  • Direct Mechanical Ground-constructie voor minimale trillingen
  • een zorgvuldig ontworpen constructie, minimale signaalwegen en speciaal geselecteerde HiFi-onderdelen voor een zuiver audiosignaal
  • origineel drivemechanisme, de absolute basis van de digitale discweergavetechnologie van Denon, met geavanceerd S.V.H.-laadmechanisme
  • weergave van CD, Super Audio-CD en op DVD-R/RW opgenomen DSD-bestanden (2,8 MHz/5,6 MHz) en PCM-bestanden tot 192 kHz/24 bits 
  • dubbele transformator voor gescheiden digitale en analoge voeding
  • Pure Direct-modus
  • optische en coaxiale digitale uitgang en analoge uitgang

Denon is een van de weinige audiomerken die actief HiFi-componenten is blijven ontwikkelen en  HiFi-audiotechnologieën is blijven bedenken, verbeteren en toepassen. De 2500NE-serie is ontworpen voor deze tijd en is ontwikkeld door ervaren technici én talentvolle jonge technici die de technologieën en expertise die Denon in de loop van tientallen jaren heeft ontwikkeld, overgedragen hebben gekregen. De DCD-2500NE heeft als doel een discspeler in optima forma te zijn: door het uiterst nauwkeurig lezen van discs en het doorsturen van hoogwaardige audiosignalen naar de versterker. Hiertoe zijn de signaalwegen zo kort mogelijk gehouden en is het circuit als geheel geminimaliseerd. Daarnaast hebben de technici de draagconstructie van het discdrivemechanisme alsmede het chassis aangepast om trillingen, vijand nummer 1 van CD-spelers, uit te bannen en ultra-trillingsbestendige prestaties te garanderen. De informatie op de disc wordt nu met uiterste precisie gelezen en het Advanced AL32 Processing Plus-circuit van de DCD-2500NE krijgt een schoon, hoogwaardig signaal aangeleverd. De DCD speelt behalve CD en Super Audio CD ook op DVD-R/RW of DVD+R/RW opgenomen geluidsopnamen tot PCM192/24 of DSD 5,6 af en biedt daarmee ultieme veelzijdigheid en uitgebreide toegang tot audio met hoge resolutie.

Geavanceerd S.V.H.-mechanisme, origineel discdriveontwerp van Denon

Het discdriveontwerp van de DCD-2500NE bevat een geavanceerd S.V.H.-mechanisme (Suppress Vibration Hybrid) van de referentieklasse. Het circuit dat de pick-up regelt en de signalen decodeert die van de disc worden gelezen, is nieuw ontworpen. De signaalwegen zijn zo kort mogelijk gemaakt en de circuits zijn geminimaliseerd om overmatige spanning of ruis te voorkomen. De verschillende onderdelen van het mechanisme zijn van uiteenlopende materialen gemaakt: een combinatie van rvs- en koperplaat voor het bovenpaneel voor meer stevigheid, gegoten aluminium voor de disclade en 2 mm dik staal voor de draagconstructie van het mechanisme. Verbeterde zware, trillingsbestendige eigenschappen en verspreide resonantiepunten dragen bij aan een hoge trillingsbestendigheid. Het lage zwaartepunt van het mechanisme onderdrukt bovendien elke trilling die in het mechanisme kan optreden door het ronddraaien van de disc, en de structuur van het mechanisme dempt externe trillingen ook effectief. Door trillingen te onderdrukken hoeft de servo nauwelijks te worden gebruikt en door onnodige besturingen en onnodig stroomverbruik tot een minimum te beperken, kunnen digitale signalen uiterst nauwkeurig onder stabiele omstandigheden van de disc worden gelezen.

DAC-masterklokontwerp

Om de digitale circuits nauwkeurig op elkaar af te stemmen, behandelt het DAC-masterklokontwerp van de DCD-2500NE de DAC als master wanneer er kloksignalen worden aangeleverd. Door de masterklok direct naast de D/A-omzetter (DAC) te plaatsen, wordt jitter onderdrukt en wordt een uiterst precieze  D/A-omzetting gegarandeerd. Daarnaast is de kwaliteit van de klok, die als referentie zal dienen voor de werking van de halfgeleider, van groot belang voor het optimaal functioneren van het digitale audioschakelcircuit. De DCD-2500NE maakt daarom gebruik van een klokoscillator die faseruis door verschuiving van frequenties aanzienlijk verkleint. Het voedingscircuit van de klok is ook uitgebreid verbeterd om het potentieel van de hoogwaardige klok ten volle te benutten. In de voet van de klokvoeding is een geleidende polymeer condensator aangebracht met uitstekende impedantiekenmerken bij hoge frequenties voor het garanderen van de beroemde geluidskwaliteit van Denon, en vlak bij de klok is een ultracompacte filmcondensator aangebracht die verschilt van gelaagde keramische condensatoren, voor een betere S/N-verhouding en een helder geluid met een superieure ruimtelijke expressie. De DCD-2500NE is voorzien van twee klokoscillatoren, een voor elke samplingfrequentie (44,1 kHz en 48 kHz), die tussen de frequenties geschakeld kan worden om jitter volledig te onderdrukken.

Afzonderlijke digitale en analoge voedingstransformatoren

De voedingseenheden voor de digitale en analoge circuits, die verschillende soorten signalen afgeven, hebben elk hun eigen transformator voor het elimineren van wederzijdse interferentie en ruis. Aan de onderzijde van de metalen voet van de transformator is tevens een aluminium plaat aangebracht voor meer stevigheid.

Advanced AL32 Processing Plus

De DCD-2500NE is voorzien van Advanced AL32 Processing Plus, de nieuwste versie van de analoge Waveform-weergavetechnologie van Denon, welke gebruikmaakt van unieke data-interpolatiealgoritmen en tevens geluidsbronnen met hoge resolutie ondersteunt. Deze algoritmen voegen voor en achter bestaande punten in grote hoeveelheden data punten toe die nodig zijn om een vloeiende golfvorm te creëren die het originele signaal dicht benadert. Het voorzichtig herstellen van data die tijdens digitaal opnemen verloren zijn gegaan, resulteert in een zeer gedetailleerd, storingsvrij, nauwkeurig gepositioneerd geluid dat zeer expressief is in het lagere bereik en het originele geluid dicht benadert.

Speciale voedingseenheid voor analoog audiocircuit

Voor de voedingseenheid van het analoge audiocircuit na de D/A-omzetter is een nieuw door Denon ontwikkelde blokcondensator met grote capaciteit (3300 µF) gebruikt. De DCD-2500NE is tevens voorzien van op maat gemaakte onderdelen, zoals elektrolytietcondensatoren voor hoogwaardig geluid en polyfenyleensulfide condensatoren, die op basis van uitgebreide luistertests tot stand zijn gekomen in samenwerking met onderdelenfabrikanten. Deze onderdelen zorgen voor een schone en toch krachtige en stabiele stroomtoevoer, wat resulteert in geluid dat een prachtige balans is tussen een stevige basis en subtiele details.

Circuit met geminimaliseerde signaalwegen

Muzieksignalen boeten aan zuiverheid in wanneer ze blootstaan aan interne trillingen veroorzaakt door het ronddraaien van de disc of de eindtransformator, of aan trillingen via de lucht veroorzaakt door de geluidsdruk van de luidsprekers. Om deze invloeden voor te zijn, hebben de technici van Denon een constructie ontworpen voor het onderdrukken van trillingen die ze “Direct Mechanical Ground-constructie” hebben genoemd. In dit ontwerp zijn de voedingstransformatoren – zelf een oorzaak van trillingen – vlak bij de voetjes van de DCD-2500NE geplaatst, waar trillingen rechtstreeks worden afgevloeid naar de grond en de nabijgelegen circuits niet kunnen beïnvloeden. Doordat het drivemechanisme, het onderdeel met de grootste massa, zich laag in het midden van het chassis bevindt, absorbeert het lage zwaartepunt interne trillingen die worden veroorzaakt door het ronddraaien van de disc, en wordt het mechanisme bovendien beschermd tegen externe trillingen. Om externe trillingen nog verder buiten te sluiten, is het 1,2 mm dikke hoofdchassis versterkt met twee 1,6 mm dikke staalplaten die een zeer stevige drielaagse constructie vormen met voldoende trillingsbestendige massa.

BMC-voetjes

De “Simple & Straight”-ontwerpfilosofie is uitgebreid toegepast in alle circuits van de DCD-2500NE. Circuitpatronen zijn volledig opnieuw vormgegeven om de signaalwegen zo kort mogelijk te maken en te garanderen dat het originele geluid over het gehele geluidsbereik accuraat wordt weergegeven. Interferentie tussen de circuits en de linker- en rechterkanalen alsmede nadelige beïnvloeding van audiosignalen worden op deze wijze geminimaliseerd, resulterend in een schoon en kraakhelder geluid.

Direct Mechanical Ground-constructie

De voetjes die het zware drivemechanisme, de voedingstransformatoren en het zware chassis dragen, zijn gemaakt van zeer dicht en zeer sterk Bulk Molding Compound (BMC). Het apparaat is nog sterker gemaakt door glasvezel aan het BMC-materiaal toe te voegen. Onder de voetjes is zeer dicht vilt aangebracht dat op basis van soort en dikte is gekozen uit een ruime selectie geteste materialen. Het algehele ontwerp van de voetjes biedt verdere bescherming tegen trillingen en de geluidskwaliteit is tevens  zorgvuldig afgestemd.

Ondersteuning weergave DSD-datadiscs

Behalve CD en Super Audio-CD kan de DCD ook DSD-bestanden (2,8/5,6 MHz) en bestanden met hoge resolutie tot 192 kHz/24 bits weergeven die zijn opgenomen op DVD-R/RW- en DVD+R/RW-discs. Het is ook mogelijk op CD-R/RW-discs opgeslagen muziekbestanden met samplingfrequenties tot 48 kHz af te spelen.

Afstandsbediening met aluminium bovenkant waarmee ook de versterker kan worden bediend 

De DCD-2500NE wordt geleverd met een afstandsbediening met aluminium bovenkant waarmee ook de PMA-2500NE en andere versterkers van Denon kunnen worden bediend.

Meer informatie
Fabrikant Denon
Product Serie n.v.t.
Afspeelformaten DSD, MP3
Afspeelmogelijkheden CD, CD-R, CD-RW, DSD, MP3, SACD
Aansluitingen Coaxiaal uit, Optisch uit, RCA uit
Functies DAC, DSD
Kleur Zilver
Afwerking Mat / Glanzend
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan