Denon DCD-1600NE Zwart

Eersteklas Super Audio CD-speler tilt het afspelen van discs naar een ongekend hoog kwaliteitsniveau

€ 1.199,00
2 a 3 weken
SKU
Denon DCD-1600NE-Zwart

Denon is een van de weinige audiomerken die actief HiFi-componenten is blijven ontwikkelen en  HiFi-audiotechnologieën is blijven bedenken, verbeteren en toepassen. De DCD-1600NE heeft als doel een discspeler in optima forma te zijn: door het uiterst nauwkeurig lezen van discs en het doorsturen van hoogwaardige audiosignalen naar de versterker. Hiertoe zijn de signaalwegen zo kort mogelijk gehouden en is het circuit als geheel geminimaliseerd. Daarnaast hebben de technici de draagconstructie van het discdrivemechanisme alsmede het chassis aangepast om trillingen, vijand nummer 1 van CD-spelers, uit te bannen en ultra-trillingsbestendige prestaties te garanderen. De informatie op de disc wordt nu met uiterste precisie gelezen en het Advanced AL32 Processing Plus-circuit van de DCD-1600NE krijgt een schoon, hoogwaardig signaal aangeleverd. De DCD speelt behalve CD en Super Audio CD ook op DVD-R/RW of DVD+R/RW opgenomen geluidsopnames tot PCM192/24 of DSD 5,6 af en biedt daarmee ultieme veelzijdigheid en uitgebreide toegang tot audio met hoge resolutie.

State-of-the-art Denon Oplossingen

  • Geavanceerde AL32 Processing + 192 kHz / 32-bits D/A-omzetter met zeer hoge precisie - Digitale opnames die het originele geluid evenaren
  • DAC-masterklok circuitontwerp - Ruisvrije geluidsweergave
  • Direct Mechanical Ground-Constructie  - Minimaliseert ongewenste trillingen
  • Zorgvuldig ontworpen constructie, minimale signaalweg en geselecteerde hifi-onderdelen   - Bewaart de zuiverheid van het geluidssignaal
  • Origineel Denon drivemechanisme met S.V.H.-lader - Accurate pick-up en decodering van alle discs
  • Weergave van CD en Super Audio CD; DSD-bestanden (2.8 MHz /5.6 MHz) en PCM-bestanden tot 192kHz / 24 bits opgenomen op DVD-R/RW / DVD+R/RW  - Uitgebreide discondersteuning voor moderne audio met hoge resolutie
  • Gescheiden voeding voor het analoge en digitale gedeelte -  Bewaart de zuiverheid van het geluidssignaal
  •  Pure Direct-modus - Voor zuivere output

Advanced AL32 Processing Plus.

De DCD-1600NE is voorzien van Advanced AL32 Processing Plus, de nieuwste versie van de analoge Waveform-weergavetechnologie van Denon, welke gebruikmaakt van unieke data-interpolatiealgoritmen en tevens geluidsbronnen met hoge resolutie ondersteunt. Deze algoritmen voegen voor en achter bestaande punten in grote hoeveelheden data toe die nodig zijn om een vloeiende golfvorm te creëren die het originele signaal dicht benadert. Het zorgvuldig herstellen van gegevens die tijdens digitaal opnemen verloren zijn gegaan, resulteert in een zeer gedetailleerd, storingsvrij, nauwkeurig gepositioneerd geluid dat zeer expressief is in het lagere bereik en het originele geluid dicht benadert.

Nieuw Denon drive-ontwerp voor originele discs

Het disc drive-ontwerp van DCD-1600NE is uitgerust met het hoogwaardige S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid)-mechanisme. Het circuit dat de pick-up regelt en de signalen decodeert die van de disc worden gelezen, is nieuw ontworpen. De signaalwegen zijn zo kort mogelijk gemaakt en de circuits zijn geminimaliseerd om overmatige spanning of ruis te voorkomen.

Een S.V.H.- Lader met een hybride constructie uit verschillende materialen zorgt voor stabiliteit van de disc drive zodat de disc uiterst accuraat gelezen kan worden. Het lage zwaartepunt van het mechanisme onderdrukt bovendien elke trilling die in het mechanisme kan optreden door het ronddraaien van de disc, en de structuur van het mechanisme dempt externe trillingen ook effectief. Door ongewenste trillingen te onderdrukken hoeft de servo nauwelijks te worden gebruikt en door onnodige besturingen en onnodig stroomverbruik tot een minimum te beperken, kunnen digitale signalen uiterst nauwkeurig onder stabiele omstandigheden van de disc worden gelezen.

Ondersteuning weergave DSD-datadiscs

Behalve CD en Super Audio-CD kan de DCD ook DSD-bestanden (2,8/5,6 MHz) en bestanden met hoge resolutie tot 192 kHz/24 bits weergeven die zijn opgenomen op DVD-R/RW- en DVD+R/RW-discs. Het is ook mogelijk op CD-R/RW-discs opgeslagen muziekbestanden met samplingfrequenties tot 48 kHz af te spelen.

Direct Mechanical Ground-constructie

Muzieksignalen boeten aan zuiverheid in wanneer ze blootstaan aan interne trillingen veroorzaakt door het ronddraaien van de disc of de eindtransformator, of aan trillingen via de lucht veroorzaakt door de geluidsdruk van de luidsprekers. Om deze invloeden voor te zijn, hebben de technici van Denon een constructie ontworpen voor het onderdrukken van trillingen die ze "Direct Mechanical Ground-constructie" hebben genoemd. In dit ontwerp zijn de voedingstransformatoren - zelf een oorzaak van trillingen - vlak bij de voetjes van de DCD-1600NE geplaatst, waar trillingen rechtstreeks worden afgevloeid naar de grond en de nabijgelegen circuits niet kunnen beïnvloeden. Doordat het drivemechanisme, het onderdeel met de grootste massa, zich laag in het midden van het chassis bevindt, absorbeert het lage zwaartepunt interne trillingen die worden veroorzaakt door het ronddraaien van de disc, en wordt het mechanisme bovendien beschermd tegen externe trillingen.

DAC-masterklokontwerp

Om de digitale circuits nauwkeurig op elkaar af te stemmen, behandelt het DAC-masterklokontwerp van de DCD-1600NE de DAC als master wanneer er kloksignalen worden aangeleverd. Door de masterklok direct naast de D/A-omzetter (DAC) te plaatsen, wordt ruis onderdrukt en wordt een uiterst precieze D/A-omzetting gegarandeerd. Daarnaast is de kwaliteit van de klok, die als referentie zal dienen voor de werking van de halfgeleider, van groot belang voor het optimaal functioneren van het digitale audioschakelcircuit. De DCD-1600NE maakt daarom gebruik van een klokoscillator die faseruis door verschuiving van frequenties aanzienlijk verkleint. Het voedingscircuit van de klok is ook uitgebreid verbeterd om het potentieel van de hoogwaardige klok ten volle te benutten. In de voet van de klokvoeding is een geleidende polymeer condensator aangebracht met uitstekende impedantiekenmerken bij hoge frequenties voor het garanderen van de beroemde geluidskwaliteit van Denon, en vlak bij de klok is een ultracompacte filmcondensator aangebracht die verschilt van gelaagde keramische condensatoren, voor een betere S/N-verhouding en een helder geluid met een superieure ruimtelijke expressie. De DCD-1600NE is voorzien van twee klokoscillatoren, een voor elke samplingfrequentie (44,1 kHz en 48 kHz), die tussen de frequenties geschakeld kan worden om ruis volledig te onderdrukken.

Circuit met geminimaliseerde signaalwegen
Afzonderlijke netvoedingstransformators

De "Simple & Straight"-ontwerpfilosofie is uitgebreid toegepast in alle circuits van de DCD-1600NE. Circuitpatronen zijn volledig opnieuw vormgegeven om de signaalwegen zo kort mogelijk te maken en te garanderen dat het originele geluid over het gehele geluidsbereik accuraat wordt weergegeven. Interferentie tussen de circuits en de linker- en rechterkanalen alsmede nadelige beïnvloeding van audiosignalen worden op deze wijze geminimaliseerd, resulterend in een schoon en kraakhelder geluid. De voedingseenheden voor de digitale en analoge circuits, die verschillende soorten signalen afgeven, hebben daarenboven elk hun eigen transformator voor het elimineren van wederzijdse interferentie en ruis. Aan de onderzijde van de metalen voet van de transformator is tevens een aluminium plaat aangebracht voor meer stevigheid.

Meer informatie
Fabrikant Denon
Product Serie n.v.t.
Afspeelformaten MP3
Afspeelmogelijkheden CD, CD-R, CD-RW, MP3, SACD
Aansluitingen Coaxiaal uit, Optisch uit, RCA uit
Functies DAC
Kleur Zwart
Afwerking Mat
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan