Dali Sub E-12F Black Ash

DALI SUB E-12 F
De DALI SUB E-12 F is een elegante subwoofer die krachtig genoeg is voor de meeste toepassingen, of er nu muziek of film op het programma staat. De SUB E-12 F bevat een woofer van 12 inch (30 centimeter) die meer dan voldoende lucht kan verplaatsen met kracht en precisie. De conus is gemaakt van puur aluminium, voor maximale stijfheid en een aangenaam uiterlijk.

€ 679,00
1 a 3 werkdagen
SKU
Dali Sub E-12F-Black Ash

DALI SUB E-12 F
De DALI SUB E-12 F is een elegante subwoofer die krachtig genoeg is voor de meeste toepassingen, of er nu muziek of film op het programma staat. De SUB E-12 F bevat een woofer van 12 inch (30 centimeter) die meer dan voldoende lucht kan verplaatsen met kracht en precisie. De conus is gemaakt van puur aluminium, voor maximale stijfheid en een aangenaam uiterlijk.

Aluminium bodemplaat
De elegante aluminium bodemplaat geeft niet alleen de illusie dat de subwoofer zweeft, maar hij ontkoppelt de subwoofer ook van de vloer en laat hem naadloos met de kamer integreren.


Elegant en eenvoudig ontwerp
De behuizing is ontworpen om prefect te passen bij de grootte van de woofer, zonder daarbij af te zien van het inwendige volume dat nodig is om een krachtige bas te produceren.


Krachtige versterker
Alle versterkers in DALI subwoofers hebben het uithoudingsvermogen om hoge prestaties te leveren, met de reserve om nog dat beetje extra te geven wanneer dat nodig is.


Flexibele aansluitmogelijkheden
Alle DALI subwoofers zijn compatibel met vrijwel elke versterker, receiver of processor, vanwege de keuze uit LFE of LINE ingangen.

PRODUCT DETAILS
De introductie van de DALI SUB E-12 F markeerde een nieuwe fase in wat er op dit niveau met subwoofers mogelijk is.

De SUB E-12 F bevat een woofer van 12 inch (30 centimeter) die voldoende lucht kan verplaatsen met kracht en precisie. De conus is gemaakt van puur aluminium, voor maximale stijfheid en een prettig uiterlijk. Daarnaast bevat het zware magneetsysteem een indrukwekkende vierlaags lange-slag spreekspoel. Alles bij elkaar zorgt de krachtige capaciteit van dit ‘motorsysteem’ ervoor dat de woofer altijd het signaal volgt dat de versterker afgeeft!

Het hart van deze subwoofer is de 170 Watt RMS Klasse-D versterker met uiterst lineaire respons. Door een klassiek DALI kenmerk te omarmen gedraagt hij zich simpelweg als een complete uitbreiding van de lage tonen in je AV-systeem. Het resultaat is een krachtige, uitgebalanceerde laagweergave en een naadloze integratie met je luidsprekers. En dan helpt de ingebouwde limiter ook nog eens om je subwoofer te beschermen tegen overbelasting.

Op de achterplaat van de SUB E-12 F zijn knoppen te vinden voor het volume, de fase en de overnamefrequentie, en de aan/uit knop werkt automatisch via signaaldetectie. Door zijn mogelijkheid om te kiezen tussen een LFE of LINE ingang laat deze subwoofer zich gemakkelijk combineren met elke AV set.

De DALI SUB E-12 F wordt aanbevolen als toevoeging voor de ZENSOR serie maar is te combineren met alle DALI luidsprekers als perfecte aanvulling op een DALI surround set.

VERSTERKER
De geïntegreerde 170 Watt RMS Klasse-D versterker is een uiterst lineair ontwerp. De DALI SUB E-12 F zal het vereiste signaal met een absoluut minimum aan kleuring volgen en weergeven. Omdat hij niet alleen ontworpen is voor continuvermogen, maar ook voor piekvermogen, kan deze subwoofer pieken van 220 Watt leveren. Dit is van groot belang wanneer het gaat over zowel filmgeluid als muziek.

De schakelende voeding draagt bij aan het zeer lage verbruik - slechts 0,4 Watt in stand-by. En de versterker heeft een indrukwekkend rendement van 70%. Samen genereren de zeer efficiënte versterker en de voeding een absoluut minimaal verlies aan warmte. Om die reden zul je ook geen koelribben aantreffen op deze subwoofer.

Om de geluidskwaliteit in het algemeen te verbeteren, en om ervoor te zorgen dat de subwoofer onder lastige omstandigheden goed werkt, is een limiter in de versterker ingebouwd.

De ingebouwde limiter werkt op twee manieren: hij vergelijkt de amplitude van het ingangssignaal met het potentiële niveau van het uitgangssignaal, en hij vergelijkt het beschikbare voltage van de voeding met het verwachte uitgangssignaal. Als één van deze vergelijkingen aangeeft dat er een probleem zal ontstaan vermindert de limiter het signaal op een zachte manier, zonder dat het piekvermogen wordt beïnvloed.

Doordat hij voorzien is van bedieningsknoppen voor versterking, overnamefrequentie en fase kan de DALI SUB E-12 F zich aan elke frontluidspreker en elke akoestiek aanpassen. En door de ruime keuze aan LFE en LINE ingangen kan hij op bijna elke versterker, receiver of processor worden aangesloten.

HIFI SYSTEEM
Doordat hij beschikbaar is in een afwerking van Zwart Esdoorn, Licht Walnoten en Wit is de SUB E-12 F de natuurlijke metgezel van vele DALI luidsprekers. Hij zal elk ZENSOR en OPTICON systeem aanvullen. Zelfs klanten voor de FAZON F5 die meer kracht willen dan de huidige FAZON subwoofers kunnen bieden zullen in deze subwoofer vinden wat ze zoeken.

Wat verder belangrijk is; het ontwerp, de technologie en de constructie van deze subwoofer maken hem ook tot een perfecte upgrade voor luidsprekersystemen van een ander merk. Of het nu een 2.1-, 5.1- of 7.2-kanaals systeem - of iets daar tussenin - is, de DALI SUB E-12 F zal natuurlijk geluid een stapje verder brengen.

WOOFER
De DALI SUB E-12 F bevat een grote woofer met een aluminium conus. Dit stijve maar zeer lichte materiaal werd gekozen omdat het een betere dynamische respons geeft dan je normaal gesproken zou verwachten van een subwoofer in deze categorie. Geheel in lijn met de DALI filosofie voor het bouwen van luidsprekers, zorgt het feit dat hij zeer snel kan starten en stoppen voor een eenvoudige integratie met de frontluidsprekers.

Omdat hij als gesloten conus is ontworpen zie je geen stofkap. In plaats daarvan maakt die integraal deel uit van de conus zelf. Dit is ook een factor die eraan bijdraagt dat hij zich als een zuiger gedraagt. Als gevolg daarvan blijft vervorming tot een absoluut minimum beperkt - vooral in het lage frequentiegebied waar de subwoofer werkt.

De motor van de woofer is opgebouwd rond een ‘oversized’ ferrietmagneet, en geoptimaliseerd voor een maximale magnetische flux in de luchtspleet voor de spreekspoel. De reden hiervoor is dat het voor het ontwerpteam cruciaal was om een product met een hoge B/L (verhouding tussen het magneetveld en het formaat van de magneet) te ontwikkelen, wat de SUB E-12 F in staat stelt om de kleinere details in de lage frequenties beter weer te geven, ook bij hogere geluidsdrukken. De gemeten B/L waarde van 14 Newton/Ampere was een goede indicatie van de bereikte niveau van controle en precisie, dat zelden in deze categorie wordt aangetroffen. Talloze luisterproeven hebben ons er definitief van overtuigd dat dit inderdaad de juiste aanpak was.

De rolrand van de woofer is gemaakt om grote en lineaire uitslagen te maken, wat in lijn is met het ontwerp-principe van lage verliezen. De ‘oversized’ rolrand is ontworpen om zowel zwakke als krachtige pieken om te zetten in onvervormde akoestische signalen.

BEHUIZING
De behuizing van massief MDF is gebouwd op bijna dertig jaar kennis van akoestiek en behuizingen, en voldoet aan de strenge specificaties van DALI. De kast is leverbaar in een afwerking van Zwart Esdoorn, Licht Walnoten en Wit laminaat. De frontplaat zelf heeft een hoogglans zwarte of witte afwerking.

Ieder risico van poortruis die wordt veroorzaakt door de naar beneden gerichte baspoort wordt aanzienlijk verminderd door zijn afgeronde en taps toelopende ontwerp. Behalve de vorm van de afgeronde uitloop is de poort uitgebreid getest, gemeten en beluisterd voor wat betreft de afmeting en de plaatsing, om de interactie tussen de behuizing en de woofer te optimaliseren.

De volledige kast wordt effectief van de vloer ontkoppeld door middel van een slanke aluminium bodemplaat. Terwijl hij bijna boven de vloer lijkt te zweven zorgt de afstand van 30 millimeter ervoor dat elke mogelijke turbulentie in de ruimte tussen de vloer en de behuizing wordt uitgesloten. Tegelijkertijd zorgt de nabijheid van de vloer ervoor dat de voordelen van een naar beneden afstralende woofer behouden blijven; een hoger rendement en meer vrijheid bij het plaatsen - bijvoorbeeld direct tegen de muur.

Het frontje wordt uitsluitend door magneten op zijn plaats gehouden - en wanneer het wordt verwijderd verandert het uiterlijk van discreet in extravagant, wanneer de conus van puur aluminium wordt onthuld.

Meer informatie
Fabrikant Dali
Product Serie n.v.t.
Kleur Zwart
Afwerking Mat
Vermogen 180-300 Watt
Laagbereik 23-80 Hz (Laag)
Type subwoofer Frontfiring
Woofer 12 inch
Ontwerp Bassreflex
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan