Dali Sound Hub

De DALI Sound Hub is het brein achter jouw CALLISTO luidsprekersysteem, dat Hi-Res audio naar je luidsprekers streamt en automatisch schakelt tussen verschillende bronnen. De Sound Hub brengt écht gebruiksgemak zónder compromissen naar muziek- en filmliefhebbers die méér willen.

€ 649,00
2 a 5 werkdagen
SKU
Dali Sound Hub

DALI Sound Hub
De DALI Sound Hub is het brein achter jouw CALLISTO luidsprekersysteem, dat Hi-Res audio naar je luidsprekers streamt en automatisch schakelt tussen verschillende bronnen. De Sound Hub brengt écht gebruiksgemak zónder compromissen naar muziek- en filmliefhebbers die méér willen.

DRAADLOZE GELUIDSOVERDRACHT
De draadloze verbinding tussen de Sound Hub en de luidsprekers is een uiterst stabiele digitale verbinding - op de 2.4 GHz of 5.8 GHz band, afhankelijk van de locatie en de kwaliteit van de verbinding. Het gepatenteerde 30 bit protocol zendt een ongecomprimeerd I2S audiosignaal in 24 bit / 96 kHz, waarbij de overgebleven bits worden gebruikt om het volume te regelen, de luidsprekers te identificeren en andere besturingsdata te verzenden. Omdat het op een weinig gebruikte frequentie zit en het protocol speciaal werd ontwikkeld om audiosignalen te verzenden is de verbinding uitermate stabiel en vindt er vrijwel geen ‘packet loss’ plaats.

Het protocol gebruikt voorwaartse foutcorrectie om de gevolgen van packet loss te verwijderen, mochten die tóch optreden. Het protocol heeft een hoge bandbreedte en een zeer lage latentie, en werkt daarom als een ‘point to multipoint’ verbinding. Dit maakt het mogelijk om meerdere luidsprekers op hetzelfde stereosignaal aan te sluiten. Met een latentie van minder dan 25 milliseconde wordt een synchronisatie tussen beeld en geluid van een film verkregen die ruimschoots binnen conventionele, acceptabele limieten valt.

INGANGEN
Bluetooth
Bluetooth is standaard ingebouwd in de DALI Sound Hub, waardoor het mogelijk is om vanaf praktisch elk apparaat dat AAC of Apt-X HD kwaliteit ondersteunt geluid naar het CALLISTO systeem te streamen. AAC is een verbeterd audioprotocol dat, ondanks dat het nog steeds lossy is, een grotere hoeveelheid audiodata over de Bluetooth verbinding kan versturen. Het is de hoogste kwaliteit Bluetooth verbinding voor Apple producten. Apt-X HD is een bekend audioprotocol dat compressie tot 24 bit / 48 kHz audio streams mogelijk maakt, en een grotere bandbreedte biedt dan Apt-X. Dit maakt het mogelijk om niet alleen traditionele geluidsbestanden over Bluetooth te verzenden, maar ook muziek in HD kwaliteit. En het is volledig achterwaarts compatibel met Apt-X.

Optisch
De Sound Hub heeft twee optische ingangen die verschillend werken - met een duidelijke focus op het gebruik van TV en audio. De TV ingang wordt geactiveerd door het draagsignaal. Hierdoor is het voor de Sound Hub mogelijk om de luidsprekers in te schakelen zodra je de televisie aanzet. De audio ingang wordt geactiveerd door een audiosignaal, en door dat te analyseren kan de Sound Hub bepalen of er geluid wordt afgespeeld. Als dat niet zo is zal hij het systeem automatisch uitschakelen, en het weer inschakelen als een signaal wordt waargenomen.

De optische ingang ondersteunt elke resolutie van 16 bit / 32 kHz tot 24 bit / 192 kHz. Het signaal word omgezet om optimaal te werken met het 24 bit / 96 kHz draadloze audioprotocol vóór het naar de aangesloten luidsprekers wordt gezonden.

Coaxiaal RCA
Voor een directe verbinding tussen een audio apparaat en de Sound Hub. Net als bij de optische ingang worden frequenties van 16 bit / 32 kHz tot 24 bit / 192 kHz ondersteund.

Analoog (RCA en mini-jack)
De hoogwaardige A/D Converter bemonstert het analoge signaal in 24 bit / 96 kHz resolutie en gebruikt de masterclock van het systeem voor een optimale draadloze overdracht naar de CALLISTO luidsprekers.

UITGANGEN
Sub-out
LFE subwoofer uitgang. Wanneer een subwoofer wordt aangesloten worden alle frequenties beneden de 100 Hz via deze uitgang naar die subwoofer geleid.

Pre-out
RCA uitgang op lijnniveau. Deze uitgang laat je de DALI Sound Hub als voorversterker gebruiken in je bestaande set, waardoor je gebruik kunt maken van de voordelen van de modulaire uitbreiding en de automatische bronkeuze. De Pre-out kan ook gebruikt worden om de CALLISTO luidsprekers met een kabel aan te sluiten, in gevallen waar draadloze verbinding niet de voorkeur heeft.

USB Power
De ingebouwde USB A poort levert 5V 1A voor aangesloten apparaten die alleen op USB-stroom werken, zoals de Google Chromecast Audio. Maar je kunt er ook een mobiel apparaat mee opladen tijdens het spelen. Hij wordt ook gebruikt om de firmware van de Sound Hub te updaten. De ingebouwde USB poort biedt niet de mogelijkheid om muziek af te spelen van een aangesloten apparaat.

UITBREIDINGSPOORTEN
Eén van de meest innovatieve kenmerken van de DALI Sound Hub is nota bene aan het zicht onttrokken. De twee modulaire uitbreidingspoorten op het achterpaneel voorzien de Hub van een wereld aan mogelijkheden. Via de door DALI ontworpen ‘open standard’ connector kan elk type audiomodule voor 100% integreren met het systeem van de Sound Hub.

Dit maakt een volkomen naadloze uitbreiding van het aantal functies van de Hub mogelijk - waardoor streaming, multiroom of zelfs meerkanaals toepassingen mogelijk worden. Maar tegelijkertijd maken ze de Sound Hub en alle aangesloten luidsprekers ook toekomstbestendig, door de zich snel ontwikkelende systemen van muziekoverdracht te scheiden van de robuustere en duurzamere luidsprekertechnologie.

Onze eerste uitbreidingsmodule integreert Bluesound’s ongelooflijke BluOS hi-res multiroom platform. BluOS is ontwikkeld dóór audiofielen vóór audiofielen, om de best denkbare digitale geluidskwaliteit te bieden in heel je huis. En omdat Bluesound compatibel is met luidsprekers van meerdere andere audiofiele fabrikanten geeft dit flexibiliteit, gebruiksgemak en keuze, én ongekende geluidskwaliteit. Waardoor het een natuurlijke uitbreiding is van de draadloze CALLISTO familie.

Meer informatie
Fabrikant Dali
Product Serie n.v.t.
Kleur Zwart
Afwerking Mat
Aansluitingen Coaxiaal in, Optisch in, RCA in, RCA uit, USB A in
Functies Bluetooth
Tuners n.v.t.
Streaming opties Bluetooth
Afspeelformaten n.v.t.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan