Dali Phantom S-80

DALI PHANTOM S-80
De PHANTOM S-80 is de meest compacte muurluidspreker in de serie. Met zijn 20 centimeter bas/middentoner in combinatie met de draaibare hybride tweeter module levert hij een schone en gedefinieerde geluidsweergave - inclusief verrassende prestaties in de lage frequenties.

€ 1.279,00
4 a 8 weken
SKU
Dali Phantom S-80

DALI PHANTOM S-80
De PHANTOM S-80 is de meest compacte muurluidspreker in de serie. Met zijn 20 centimeter bas/middentoner in combinatie met de draaibare hybride tweeter module levert hij een schone en gedefinieerde geluidsweergave - inclusief verrassende prestaties in de lage frequenties.

PRODUCT DETAILS
De relatief compacte afmeting van de PHANTOM S-80 maakt hem perfect voor elke toepassing in je audiosysteem. Front, center, achter of in het plafond. De compacte en slanke behuizing levert een volledige frequentieweergave, vergelijkbaar met die van een vloerstaande luidspreker, maar zonder dat daar kostbare ruimte in de woonkamer aan hoeft te worden opgeofferd. Hij levert een compromisloze kwaliteit vanuit de muur door het gebruik van bewezen luidsprekertechnologieën, waaronder onze karakteristieke woofers met houtvezel, een verliesarme rubberen rolrand, een massieve MDF frontplaat, onze kenmerkende hybride tweeter module en ons superieure, innovatieve magneetontwerp inclusief een poolstuk van SMC.

Alle modellen zijn opgebouwd rond een draaibare hybride tweeter module, wat ze voor elke audio-toepassing gemakkelijk te installeren maakt - of dat nu stereo is, of als centerkanaal of surround.

De primaire 20 centimeter woofer is geoptimaliseerd voor zowel lage als middentonen. In combinatie met de draaibare hybride tweeter module levert hij een schone en gedefinieerde geluidsweergave - inclusief verrassende prestaties in de lage frequenties. Hierdoor is de PHANTOM S-80 echt anders dan de rest.

De extreem slanke kast van slechts 103 millimeter diep past in vrijwel iedere standaard muur.

KASTONTWERP
Het compacte ontwerp van de PHANTOM S-80 past in bijna iedere standaard muur. Het was een uitdaging om zo’n ondiepe - slechts 103 millimeter - en smalle achterkast te ontwerpen en toch het perfecte volume voor de woofers te realiseren.

De behuizing is gemaakt van massief MDF, waar het eenvoudig te gebruiken montagesysteem met haakse klemmen en het aansluitpaneel aan zijn bevestigd. De frontplaat van de PHANTOM S-80 integreert op elegante wijze met de muur door middel van het geëxtrudeerde aluminium frame er omheen, en het met magneten bevestigde front is alles wat je ziet van de PHANTOM S serie.

Het discrete, eenvoudige maar moderne ontwerp is onopvallend en tegelijkertijd een lust voor het oog.

SMC
Vanwege zijn superieure precisie en minimale vervorming besloten we de woofer van de PHANTOM S-80 te baseren op het SMC (Soft Magnetic Compound) magneetsysteem dat werd ontwikkeld voor de EPICON 8.

SMC heeft de unieke eigenschap dat het een zeer hoge magnetische geleiding koppelt aan een zeer lage elektrische geleiding, waardoor de effecten van hysterese en wervelstromen rond het poolstuk drastisch afnemen. Of in gewoon Nederlands: waardoor de vervorming ingrijpend minder wordt. Terwijl het daarnaast wél alle gewenste eigenschappen van een goed magneetsysteem heeft.

Door aluminium ringen en een vierlaags spreekspoel van 38 millimeter rond het van SMC gemaakte poolstuk te plaatsen realiseerden we optimale controle, een lage vervorming en een hoge belastbaarheid. De verliesarme rolrand en de structuur van de conus werden geoptimaliseerd voor betere prestaties in het middengebied, net als de stofkap. De stofkap, die kleiner is dan gebruikelijk, is naar buiten gebold om de diepte van de woofer te optimaliseren.

Alles bij elkaar opgeteld leidt dat tot een weergave met een grote bandbreedte, verbazingwekkende detaillering, en een zeer gecontroleerde weergave van bas en middentonen.

LUIDSPREKERUNITS
De primaire 20 centimeter woofer werden speciaal voor de PHANTOM S-180 ontworpen en ontwikkeld, en hij is geoptimaliseerd voor zowel lage als middentonen weergave. Het SMC magneetsysteem dat is ontworpen voor de EPICON serie werd gekozen als basis voor deze woofer, vanwege zijn unieke vermogen om het vervormingsniveau drastisch te verlagen.

Met zijn 70% grotere oppervlak is de 20 centimeter woofer in staat om meer lucht te verplaatsen en lagere frequenties luider weer te geven dan een traditionele 16,5 centimeter woofer. Terwijl er ook nog gedetailleerde informatie, een rijk middengebied en een breed frequentiebereik worden geboden, als van een gewone vloerstaande luidspreker.

De draaibare hybride tweeter module in de PHANTOM S-180 is de perfecte oplossing voor de hoge tonen. DALI heeft een lange en bewezen traditie met het gebruik van hybride tweeter modules, die een soft dome tweeter combineren met een ribbon tweeter. Dit zorgt voor een geweldige weergave van de hoge frequenties, met een spreiding die andere tweeter-technologieën voorbij streeft.

Zowel de soft dome als de ribbon tweeter zijn in hun werkingsgebied vrij van artefacten - d.w.z. resonanties en pieken binnen de bandbreedte. De Hybride Tweeter Module beschikt over een extreem gelijkmatige en brede horizontale afstraling - één van onze klankmatige kenmerken. Zelfs de kleinste details van de frontplaat van de tweeter module zijn ontworpen voor een optimale horizontale afstraling.

Een lage resonantiefrequentie, een hoge belastbaarheid, extreme voor- en achterwaartse bewegingen en een uitzonderlijke reserve voor hoge geluidsdruk zijn typische eigenschappen van de dome tweeter.

Hét kenmerk van de magnetostatische ribbon tweeter is zijn fantastische spreiding bij hogere frequenties. Hij is de perfecte partner voor het unieke vermogen van de soft dome tweeter om frequenties vanaf 2kHz weer te geven.

PLAATSING
Wanneer de PHANTOM S-80 in de muur wordt gemonteerd moet de ribbon tweeter op oorhoogte worden gemonteerd. Om dat gemakkelijker te maken besloten we om de unit ondersteboven te monteren. Dit zorgt ervoor dat hij op een meer traditionele hoogte naast de televisie kan worden geplaatst - in plaats van eronder.

Bij deze manier van monteren merkten we dat ze echt beter klonken. Zowel de integratie met de ruimte - voornamelijk met de vloer - als de kwaliteit van de laagweergave verbeterden.

Een andere reden waarom we de hybride tweeter module op zijn kop monteerden was om de dome tweeter dichter bij de middentoner/woofer te houden. Dat garandeert een een optimale overgang van de woofer naar het deel van de tweeter dat de lagere frequenties weergeeft. De afstand tussen deze twee luidsprekerunits is geoptimaliseerd voor de beste integratie van het geluid uit de woofer en de tweeter.

Wanneer de PHANTOM S-80 horizontaal wordt geplaatst als centerkanaal, zorg er dan voor dat de ribben tweeter zo goed mogelijk op oorhoogte zit. Dat heeft te maken met de zeer goede spreidingskarakteristiek van de tweeter. Omdat hij een meester is in een horizontale spreiding van de hoge tonen is hij minder goed in een verticale spreiding van die frequenties. Daar is de dome tweeter dan weer het beste in, en dat is de reden waarom de dome in dit scenario lager moet worden geplaatst dan de ribbon.

In het kort: houd de dome tweeter zo dicht mogelijk bij de woofer/middentoner, en plaats de ribbon zo goed mogelijk op oorhoogte.

BREDE AFSTRALING
Door onze luidsprekerunits te ontwerpen voor een brede afstraling zijn onze luidsprekers eenvoudig in elke ruimte te plaatsen, waarbij ze een gelijkmatig en goed geïntegreerd geluid geven, met een ruimere luisterpositie.

Deze technologie is perfect voor de PHANTOM S-80, omdat het oppervlak daarvan altijd gelijkligt met de muur.

Door gebruik te maken van de geoptimaliseerde zijwaartse afstraling heeft de luisteraar altijd een grote ‘sweet spot’ waar het geluidsbeeld perfect is, maar is de geluidskwaliteit buiten de sweet spot ook zeer goed.

Door het muzieksignaal te optimaliseren voor zijwaartse afstraling hebben het gereflecteerde geluid en het directe geluid dezelfde kwaliteit. Dat zorgt voor een consequent hoge geluidskwaliteit in een veel groter deel van de luisterruimte.

De uniforme spreiding in een groter aantal richtingen zorgt voor een gelijkmatige energieverdeling in de luisterruimte, wat ook een cruciale factor is voor een coherente en gebalanceerde klankkleur.

Meer informatie
Fabrikant Dali
Product Serie n.v.t.
Kleur Wit
Afwerking Mat
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan