Dali Phantom S-280

DALI PHANTOM S-280
De DALI PHANTOM S-280 is een compromisloze krachtpatser van een muurluidspreker, met twee 20 centimeter woofer/middentoners, twee passieve radiatoren van 25 centimeter en een draaibare hybride tweeter module. Hij levert een schoon, samenhangend, gedetailleerd en krachtig geluid dat de kamer vult. Zelfs met zijn slanke behuizing die in bijna elke standaard muur past.

€ 3.199,00
4 a 8 weken
SKU
Dali Phantom S-280

DALI PHANTOM S-280
De DALI PHANTOM S-280 is een compromisloze krachtpatser van een muurluidspreker, met twee 20 centimeter woofer/middentoners, twee passieve radiatoren van 25 centimeter en een draaibare hybride tweeter module. Hij levert een schoon, samenhangend, gedetailleerd en krachtig geluid dat de kamer vult. Zelfs met zijn slanke behuizing die in bijna elke standaard muur past.

PRODUCT DETAILS
De DALI PHANTOM S-280 levert de ultieme prestaties wanneer we het over custom install luidsprekers hebben - zonder daar kostbare ruimte in de woonkamer aan op te offeren. Door gebruik te maken van bewezen luidsprekertechnologie, zoals onze karakteristieke woofers met houtvezel, verliesarme rubberen rolranden, massieve MDF frontplaten en een superieur magneetontwerp - in combinatie met onze nieuwste innovaties inclusief een SMC poolstuk en onze kenmerkende hybride tweeter module - leveren ze een compromisloos geluid uit de muur dat werkelijk niet van deze wereld is.

De twee primaire 20 centimeter woofers zijn geoptimaliseerd voor zowel lage als middentonen, en om de prestaties van de bas te verbeteren hebben we er twee passieve 25 centimeter woofers naast gezet. Dit resulteert in een groot frequentiebereik dat gelijk is aan dat van een vloerstaande luidspreker met een gewone behuizing. Hierdoor is de PHANTOM S-280 echt anders dan de rest.

Het zeer ondiepe ontwerp van de behuizing past in bijna elke standaardmuur. Alle modellen zijn opgebouwd rond een draaibare hybride tweeter module, wat ze voor elke audio-toepassing gemakkelijk te installeren maakt - of dat nu stereo is, of als centerkanaal of surround.

KASTONTWERP
De PHANTOM S-280 heeft een ondiepe behuizing die in bijna iedere standaardmuur past. Het ontwerpen van zo’n ondiepe achterkast was op meerdere manieren een uitdaging. Met een diepte van slechts 103 millimeter moest het perfecte volume voor de woofers gezocht worden in zowel de hoogte als de breedte van de luidspreker, maar ook van binnen.

De frontplaat van de PHANTOM S-280 integreert op elegante wijze met de muur door middel van het geëxtrudeerde aluminium frame er omheen. Het fotolijst-ontwerp zorgt voor een groot overgangsvlak tussen de luidspreker en de muur, zonder al te dominant aanwezig te zijn.

Het met magneten bevestigde front is alles wat je ziet van de PHANTOM S-280. Het onopvallende, eenvoudige maar moderne ontwerp trekt weinig aandacht en is tegelijkertijd prettig om naar te kijken.

De behuizing is gemaakt van massief MDF, waar het eenvoudig te gebruiken montagesysteem met haakse klemmen en het aansluitpaneel aan zijn bevestigd. De MDF achterkast is volledig met hoogwaardig zwart vinyl overtrokken om aan te sluiten bij het uiterlijk van het zwart gelakte frontpaneel. Alle panelen van de behuizing zijn dik genoeg om resonanties tegen te gaan.

SMC
Vanwege zijn superieure precisie en minimale vervorming besloten we de woofers van de PHANTOM S-280 te baseren op het SMC (Soft Magnetic Compound) magneetsysteem dat werd ontwikkeld voor de EPICON 8.

SMC heeft de unieke eigenschap dat het een zeer hoge magnetische geleiding koppelt aan een zeer lage elektrische geleiding, waardoor de effecten van hysterese en wervelstromen rond het poolstuk drastisch afnemen. Of in gewoon Nederlands: waardoor de vervorming ingrijpend minder wordt. Terwijl het daarnaast wél alle gewenste eigenschappen van een goed magneetsysteem heeft.

Door aluminium ringen en een vierlaags spreekspoel van 38 millimeter rond het van SMC gemaakte poolstuk te plaatsen realiseerden we optimale controle, een lage vervorming en een hoge belastbaarheid. De verliesarme rolrand en de structuur van de conus werden geoptimaliseerd voor betere prestaties in het middengebied, net als de stofkap. De stofkap, die kleiner is dan gebruikelijk, is naar buiten gebold om de diepte van de woofer te optimaliseren.

Alles bij elkaar opgeteld leidt dat tot een weergave met een grote bandbreedte, verbazingwekkende detaillering, en een zeer gecontroleerde weergave van bas en middentonen.

TWEETER
De draaibare hybride tweeter module in de PHANTOM S-280 is de perfecte oplossing voor de hoge tonen. DALI heeft een lange en bewezen traditie met het gebruik van hybride tweeter modules, die een soft dome tweeter combineren met een ribbon tweeter. Dit zorgt voor een geweldige weergave van de hoge frequenties, met een spreiding die andere tweeter-technologieën voorbij streeft.

Zowel de soft dome als de ribbon tweeter zijn in hun werkingsgebied vrij van artefacten - d.w.z. resonanties en pieken binnen de bandbreedte. De Hybride Tweeter Module beschikt over een extreem gelijkmatige en brede horizontale afstraling - één van onze klankmatige kenmerken. Zelfs de kleinste details van de frontplaat van de tweeter module zijn ontworpen voor een optimale horizontale afstraling.

Een lage resonantiefrequentie, een hoge belastbaarheid, extreme voor- en achterwaartse bewegingen en een uitzonderlijke reserve voor hoge geluidsdruk zijn typische eigenschappen van de dome tweeter.

Hét kenmerk van de magnetostatische ribbon tweeter is zijn fantastische spreiding bij hogere frequenties. Hij is de perfecte partner voor het unieke vermogen van de soft dome tweeter om frequenties vanaf 2kHz weer te geven.

WOOFER
De twee primaire 20 centimeter woofers werden speciaal voor de PHANTOM S-280 ontworpen en ontwikkeld, en ze zijn geoptimaliseerd voor zowel lage als middentonen weergave. Het SMC magneetsysteem dat is ontworpen voor de EPICON serie werd gekozen als basis voor deze woofer, vanwege zijn unieke vermogen om het vervormingsniveau drastisch te verlagen.

Met hun 70% grotere oppervlak zijn de 20 centimeter woofers in staat om meer lucht te verplaatsen en lagere frequenties luider weer te geven dan een traditionele 16,5 centimeter woofer. Terwijl er ook nog gedetailleerde informatie, een rijk middengebied en een breed frequentiebereik worden geboden, als van een gewone vloerstaande luidspreker.

Om de best mogelijke laagweergave voor de PHANTOM S-280 te garanderen integreerden we twee passieve woofers van 25 centimeter - gebaseerd op de passieve radiator in onze high end subwoofer DALI SUB P-10 DSS.

Door ook nog gebruik te maken van hetzelfde aluminium chassis, de zachte rolrand en de goed te controleren conussen van carbonvezel gaat de PHANTOM S-280 zeer diep in de echte basfrequenties, om zo een geloofwaardige klank als van een grote vloerstaande luidspreker weer te geven. Maar dan in een zeer slanke behuizing.

BREDE AFSTRALING
Door onze luidsprekerunits te ontwerpen voor een brede afstraling zijn onze luidsprekers eenvoudig in elke ruimte te plaatsen, waarbij ze een gelijkmatig en goed geïntegreerd geluid geven, met een ruimere luisterpositie.

Deze technologie is perfect voor de PHANTOM S-280, omdat het oppervlak daarvan altijd gelijkligt met de muur.

Door gebruik te maken van de geoptimaliseerde zijwaartse afstraling heeft de luisteraar altijd een grote ‘sweet spot’ waar het geluidsbeeld perfect is, maar is de geluidskwaliteit buiten de sweet spot ook zeer goed.

Door het muzieksignaal te optimaliseren voor zijwaartse afstraling hebben het gereflecteerde geluid en het directe geluid dezelfde kwaliteit. Dat zorgt voor een consequent hoge geluidskwaliteit in een veel groter deel van de luisterruimte.

De uniforme spreiding in een groter aantal richtingen zorgt voor een gelijkmatige energieverdeling in de luisterruimte, wat ook een cruciale factor is voor een coherente en gebalanceerde klankkleur.

Meer informatie
Fabrikant Dali
Product Serie n.v.t.
Kleur Wit
Afwerking Mat
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan