Dali Fazon LCR Hoogglans Zwart

DALI FAZON LCR
De DALI FAZON LCR is een elegante luidspreker die ontworpen is om naadloos in een moderne woning te passen. Deze geweldige satelliet-luidspreker kan zowel voor stereo als meerkanaals sets gebruikt worden - zelfs als centerluidspreker.

€ 479,00
Onbekende levertijd
SKU
Dali Fazon LCR-Zwart

DALI FAZON LCR
De DALI FAZON LCR is een elegante luidspreker die ontworpen is om naadloos in een moderne woning te passen. Deze geweldige satelliet-luidspreker kan zowel voor stereo als meerkanaals sets gebruikt worden - zelfs als centerluidspreker.

Gegoten Aluminium
Vloeiende, organische lijnen van de gegoten aluminium behuizingen, verhoogde structurele integriteit, verminderde resonantie en geen parallelle oppervlakken. Allemaal essentiële elementen in de pure, muzikale klank van deze meesterlijke luidsprekers.


Conussen met Houtvezel
Efficiënte luidsprekerunits, gemaakt met lichte, met houtvezels versterkte papieren conussen. Deze technologie bouwt voort op die van de MENTOR en IKON serie.


Ontwerp met Gebogen Lijnen
De FAZON serie is gebaseerd op een ontwerp met gebogen lijnen die reflecties en staande golven elimineren.


Magnetische Frontjes
Alle producten in de FAZON serie zijn voorzien van exclusieve magnetische frontjes die gemakkelijk vastklikken.

PRODUCT DETAILS
Door aantrekkelijk Deens design te combineren met eerlijke materialen en uitmuntend luidsprekerontwerp krijg je met je keuze voor een FAZON LCR een hoogwaardige satellietluidspreker voor montage aan de muur. Deze satelliet-luidspreker kan zowel voor stereo als meerkanaals sets gebruikt worden - zelfs als centerluidspreker.

De FAZON LRC wordt geleverd met een speciale muurbeugel (patent aangevraagd) die aansluiten met de juiste polariteit zeer eenvoudig maakt, hoe de luidspreker ook is gemonteerd. De FAZON LCR is een veelzijdige luidspreker die past bij een moderne leefstijl, waar het draait om hoge kwaliteit en compacte afmetingen.

Geluid & Bouwkwaliteit

De luidsprekerunits in de FAZON LCR hebben veel overeenkomsten met de units die in de meermaals onderscheiden DALI IKON en MENTOR luidsprekers worden gebruikt. De behuizing is gemaakt van gegoten aluminium, wat het mogelijk maakte om een asymmetrische vorm met inwendige verstevigingsribben te maken, die zowel akoestische als mechanische resonanties in de kastconstructie tegengaan.

FAZON LCR 3.1
In sommige kamers kan het moeilijk zijn om surroundluidsprekers te plaatsen of om de benodigde bekabeling aan te leggen. Een logische oplossing kan dan zijn om voor een 3.1 systeem te kiezen, bijvoorbeeld met drie FAZON LCR’s en de FAZON SUB 1

TWEETER
De meeste dome tweeters hebben een diameter van 25-26 millimeter. Maar de FAZON LCR deelt zijn tweeter-technologie met andere DALI luidsprekers en is gebaseerd op een spreekspoel van 28 millimeter. Dat betekent dat de omtrek van de spreekspoel 10% groter is en dat zowel de kortstondige als langdurige belastbaarheid hoger zijn dan bij gebruikelijke 25 millimeter tweeters. Daarnaast verlaagt de oversized spreekspoel de vermogenscompressie.

De belastbaarheid wordt verder verhoogd door de toepassing van een aluminium koellichaam op de achterkant van het magneetsysteem.

De oversized diameter van de dome tweeter heeft nog meer voordelen: Het oppervlak van de tweeter is groter dan normaal, wat resulteert in meer geluidsdruk bij een gegeven elektrische invoer. Ook is de resonantiefrequentie van een oversized tweeter lager, waardoor hij beter aansluit op het geluid van de woofer/middentoner en er meer dynamiek zit in de laagste tonen die de dome tweeter weergeeft.

Ondanks dat de dome tweeter groter is dan normaal is het gewicht van de dome lager dan normaal, omdat er gebruik wordt gemaakt van een zeer dun lichtgewicht materiaal. De lage bewegende massa zorgt ervoor dat de dome sneller kan reageren op het elektrische signaal dat door de spreekspoel loopt. De uitkomst is een geluid met een natuurlijker karakter, maar ook een verbeterde resolutie en meer fijne details en microdynamiek.

WOOFER
De FAZON LCR bevat een paar 10 centimeter woofers met houtvezel conussen, die een specialiteit in DALI’s ontwerp van luidsprekerunits zijn geworden sinds ze werden geïntroduceerd in de top-serie EUPHONIA.

Houtvezels maken papieren conussen stijver zonder een eigen klank te introduceren, en hebben bewezen dat ze van essentieel belang zijn voor de verliesvrije weergave van de kleinste details en dynamiek in muziek. Papieren conussen wegen doorgaans zeer weinig in vergelijking met andere conusmaterialen.

Bij DALI geloven we in ontwerpen die gebaseerd zijn op lage mechanische verliezen. Dat betekent dat we bij de eersten waren die erop stonden dat het frequentiebereik moet worden bepaald door zorgvuldig uitgebalanceerde ontwerpen, zelfs met zeer verliesarme rubberen rolranden die problemen als gevolg van slecht ontwerp meteen zullen laten horen.

We willen geen non-lineaire mechanische effecten gebruiken voor het controleren, verminderen of beperken van de beweging van de onderdelen die de muziek moeten weergeven. Wij willen dat de stroom van de versterker de factor is die de beweging controleert.

BEHUIZING
Het gebruik van gegoten aluminium als materiaal voor de constructie van de behuizing biedt een aantal belangrijke mechanische voordelen. Het is gekozen als oplossing voor een aantal uitdagingen die je tegenkomt als je een goed geluid wilt krijgen uit een compacte en stijlvolle behuizing.

Allereerst stelt de hoge sterkte van aluminium - in vergelijking met minder stijve materialen als vezelplaat of kunststof - de ontwerpers in staat om dunnere wanden te gebruiken, waardoor de afmeting van de luidspreker bijna geheel voor inwendig volume kan worden gebruikt.

Het gebruik van een gietproces maakte het ook mogelijk om de behuizing sterker te maken met inwendige ribben, en om stevige, niet resonerende montagepunten en steunen aan te brengen voor onder meer het voorpaneel en de connector voor de muurbeugel.

Daarnaast, en dat is vrij belangrijk, kon het gietproces worden gebruikt om een inwendige ruimte te maken zonder parallelle zijdes, waardoor staande golven worden voorkomen - om gewoonweg een betere akoestische omgeving voor de luidsprekerunits te creëren.

En tot slot werkt de hogere massa van het aluminium (de luidspreker weegt 3,6 kilo) als een zwaar contragewicht om te voorkomen dat vibraties van de bewegende woofers de hele luidspreker laten trillen. Het gewicht van de luidspreker is zelfs meer dan 200 keer de totale bewegende massa van de drie luidsprekerunits.

Meer informatie
Fabrikant Dali
Product Serie Dali - Fazon
Kleur Zwart
Afwerking Glanzend
Luidsprekeraansluiting Single wiring
Maximale belastbaarheid 100-149 Watt
Ontwerp Gesloten
Principe 2-weg
Rendement middel (88-91 dB)
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan