Cambridge Audio DacMagic Plus Zilver

Het verbeteren van een legendarisch product is nooit eenvoudig maar Cambridge Audio is teruggegaan naar het tekenbord om een nog praktischer DacMagic te ontwikkelen met aantrekkelijke nieuwe functies, draadloze verbindingen en het belangrijkste van alles: nog betere audioprestaties.

€ 399,00
2 a 5 werkdagen
SKU
Cambridge Audio DacMagic Plus-Zilver

Het verbeteren van een legendarisch product is nooit eenvoudig maar Cambridge Audio is teruggegaan naar het tekenbord om een nog praktischer DacMagic te ontwikkelen met aantrekkelijke nieuwe functies, draadloze verbindingen en het belangrijkste van alles: nog betere audioprestaties.

Ontwikkeld in het Cambridge Audio Research and Development in Londen Southbank bouwt de DacMagic Plus op verschillende manieren voort op de geweldige eigenschappen van zijn voorganger: in de eerste plaats zijn de prestaties meetbaar superieur dankzij een nieuw ATF2 upsampling algoritme. De ATF2 technologie zorgt ook voor een betere lineariteit op lage niveaus wat belangrijk is bij de toenemende vraag naar populaire 24 bit downloads.

De USB ingang is geheel herzien en ondersteunt nu ook 24 bit overdracht voor USB “beter dan CD kwaliteit” weergave van digitale muziek collecties.
Een nieuwe plug & play BT100 Audio receiver maakt draadloos streamen van muziek van iPhones Adroïd smartphones tablets laptops of welk apparaat met Bluetooth dan ook mogelijk. Plus het besturen en afspelen van opgeslagen muziek online muziek services als Spotify Napster en Last FM via het HiFi systeem. En misschien wel het belangrijkste van alles is dat de snel groeiende apt-X technologie kan worden gebruikt om draadloos te profiteren van de HiFi audiokwaliteit met DacMagic Plus.
In reactie op de toenemende vraag naar hoofdtelefoons heeft de DacMagic Plus een geheel geïntegreerde hoofdtelefoonversterker met volumeregelaar voor optimaal privé luisterplezier.

Tenslotte geeft een nieuwe digitale voorversterkerfunctie de mogelijkheid de DacMagic Plus direct aan te sluiten op eindversterkers of actieve luidsprekers en deze te bedienen.

Sinds de lancering van de DacMagic in 2008 – de eerste speciale DAC voor de computermuziek generatie – is de wijze waarop we naar muziek luisteren drastisch veranderd. CD-verkopen zijn fors gedaald en de populariteit van online muziekcollecties en streaming services zijn explosief toegenomen. DacMagic Plus biedt een nog vollediger oplossing voor het leveren van de hoogste kwaliteit 24 bit muziek data van PC's of Mac's en upsampling middels de nieuwe Anagram Technologies ATF2 processor in combinatie met een opgewaardeerde Analog Devices 32 bit DSP (als toegepast in de 840C CD-speler) tot 384 kHz. Het resultaat is een bijzonder levendige en gedetailleerde weergave die opmerkelijk vrij is van jitter – een probleem dat de opgeslagen muziek op harde schijven en verzending via netwerken aantast.

De moderne gebruiker bezit meerdere apparaten die zouden kunnen profiteren van een belangrijke verbetering in de weergave en de DacMagic biedt daarvoor een reeks aansluitingen. Daaronder zijn S/PDIF TosLink (ideaal voor digitale iPod docks netwerk muziek TV's Blu-ray spelers enz.) en USB (voor computers plus ene speciale aansluiting voor de extra leverbare BT100 Bluetooth Audio Receiver.

DacMagic Plus Eigenschappen

 • Dubbele Wolfson WM8740 DAC's in een dubbele differentiaal schakeling
 • Nieuwe ATF2 audio up-sampling van Anagram Technologies met verbeterde lineariteit voor 24 bit bronnen
 • Nieuwe 32 bit Analog Devices Signal Processor (DSP) voor minder jitter en digitale filtering plus up-sampling naar 24 bit/384 kHz (de oorspronkelijke DacMagic gebruikte een T.I. DSP die op een ATF van 24/192 kHz werkte).
 • Ingangen:
 • Nieuwe 24/96 driverless USB Audio ingang – of maximaal 24/192 USB ingang met een vrije Cambridge Audio driver (beschikbaar via de website) voor het afspelen van audiobestanden met de hoogste resolutie en kernal streaming en ASIO functies met asynchrone overdracht
 • Twee digitale ingangen met optische en coax verbindingen voor beide
 • Speciale ingang voor BT100 Bluetooth Audio Receiver
 • Digitale uitgang voor doorlussen naar een opnamemedium (optisch of coax).
 • Analoge uitgangen voor verbinding met HiFi of home entertainment systeem
 • Symmetrische XLR audio-uitgang
 • Cinch uitgang
 • Digitale volumeregelaar 9hoofdtelefoonuitgang en analoge uitgang) voor directe verbinding met eindversterker of actieve luidsprekers
 • Inkomende sample rate converter indicatie 32 / 441 / 48 / 882 / 96 / 192 kHz
 • Drie filters naar keuze (lineair / minimum / steil) waaruit de gebruiker kan kiezen op grond van voorkeur en afhankelijk van het materiaal (kiest automatisch de laatst gebruikte positie bij wisseling van bron)
 • Geheel metalen chassis en nieuwe omhullende kast met solide aluminium frontpaneel
 • Kan ook verticaal worden gebruikt (nieuwe speciale stand bijgevoegd) of horizontaal
Meer informatie
Fabrikant Cambridge Audio
Product Serie n.v.t.
Kleur Zilver
Afwerking Mat / Glanzend
Aansluitingen Coaxiaal in, Coaxiaal uit, Hoofdtelefoon, Optisch in, Optisch uit, RCA uit, USB B in, XLR uit
Functies DAC, Voorversterking
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan