Dynaudio Special Forty op Primare

2 minuten lezen

Vandaag een klant blij gemaakt met een set Dynaudio Special Forty Ebony Wave, aangestuurd door een Primare set.


Dynaudio Special Forty Ebony Wave

In de Special Forty is de 28mm tweeter een verbeterde versie van de beroemde Esotar. De luchtbewegingen voor de soft dome zijn meer gelijkmatig, deels te danken aan de grotere ruimte in de tweeter achter de magneet. Die ruimte is gevuld met dempend materiaal zodat de energie achter de dome geen invloed meer heeft op de weergave. De vorm van de ruimte is aangepast aan de luchtverplaatsing. Ook is er voorzien in een “uitlaat” waaruit de opgebouwde druk achter de dome een weg kan vinden.

De 17 centimeter woofer is helemaal nieuw. Voor het eerst plaatst Dynaudio een krachtige magneet binnen de spreekspoel in plaats van er omheen. Deze magneet bestaat voor een deel uit Neodymium en voor een deel uit ferriet. Zodanig verdeelt dat de magnetische kracht van het neodymium materiaal deels wordt geremd door het ferriet om een evenwichtige balans te verkrijgen en een gelijkmatig veld. De conus van de woofers is gemaakt uit MSP (Magnesium Silicaat Polymeer) dat de juiste combinatie vormt van stijfheid, demping en stabiliteit. De conus is symmetrisch gevormd en vormt één geheel met de stofkap. Achter de conus zit de bekende grote spreekspoel en het geheel is opgehangen in een nieuw ontwikkelde spyder.

Dynaudio drivers bestrijken een zo groot deel van het totale frequentiebereik dat kan worden volstaan met een eerste orde, fase lineair filter. In een dergelijk filter zijn de verliezen minimaal en is de overgang van de tweeter naar de woofer onhoorbaar.

Ook interessant voor jou

Menu