Accuphase E-800 met Auralic Altair G2.1

3 minuten lezen

Vandaag een schitterende set geleverd, bestaande uit een Accuphase E-800 versterker en Auralic Altair G2.1 streamer aangesloten op de Kef Blade 2, en natuurlijk de bekabeling van Audioquest.


Over de Accuphase E-800

De innovatieve E-800 is de volledig nieuwe serie van klasse-A geïntegreerde versterkers. Hoewel het slechts een geïntegreerde versterker is, kan deze krachtigere output leveren dan afzonderlijke systemen. E-800 heeft de technische kenmerken van “Ultra Low Noise” en “Super High Damping Factor”. De uitstekende gebalanceerde volumeregeling van het AAVA-type annuleert alle externe ruis volledig en resulteert in een onovertroffen S / N-verhouding met de circuits aangedreven in een volledig gebalanceerde configuratie. In een vermogensversterkergedeelte, met dezelfde architectuur als A-48 en een krachtige voeding, helpt het de versterker om eenvoudig en volledig elke luidspreker aan te sturen. De E-800 realiseert de ideale vorm van audioweergave die zowel Klasse A-versterking als hoog vermogen in evenwicht brengt.

Over de Auralic Altair G2.1

De ALTAIR-modelnaam is altijd synoniem geweest met uitgebreide functies en functionaliteit. ALTAIR G2.1 markeert echter een nieuw hoofdstuk, aangezien het de eerste keer is dat het ALTAIR-concept is opgenomen en verheven in de wereldberoemde G2.1-serie van AURALiC, waarbij de concepten van uitgebreide functies worden gecombineerd met die van topkwaliteit.

ALTAIR G2.1 biedt, net als zijn G1-tegenhanger, alle functies en kenmerken van AURALiC, maar in één compacte, ultrastille doos, in lijn met het G2.1-ethos.

Krachtige voorversterkerfunctionaliteit

Als product uit de G2.1-serie is ALTAIR G2.1 ontwikkeld met eigenschappen en functies die ervoor zorgen dat de prestaties als “next-level” worden beschouwd en dat het kan worden gebruikt als een zelfstandige voorversterker. Analoge volumeregeling aan boord, vergelijkbaar met die op de VEGA G2.1 en gebaseerd op een resistief ladderontwerp, zorgt voor een ultrastil signaal, ongeacht de invoer. Klasse A Orfeo-uitgangsmodules zorgen voor een signaal met ultralage ruis en lage vervorming in het analoge domein. Altair G2.1 herbergt ook twee afzonderlijke volledig analoge ingangen, waarbij de digitale structuur volledig wordt omzeild en een puur analoog signaal van ingang naar uitgang behouden blijft. De eerste is een analoge ingang op lijnniveau, inclusief bypass-functionaliteit voor thuisbioscopen, en de tweede is een intern ontworpen phonotrap met bewegende magneet voor een elegante, directe en stille verbinding met een draaitafel.

Verwerkingskracht van het volgende niveau

Met zoveel operationele eisen aan de ALTAIR G2.1, was de keuze van de processor eenvoudig. ALTAIR G2.1 maakt gebruik van het krachtigste van de Tesla-platforms, die meer dan voldoende hoofdruimte heeft om het uitdagende aantal kenmerken en functies van elk AURALiC-component aan te kunnen. Ten slotte leveren Dual Femto Second Clocks nauwkeurig getimede signalen, waardoor de bijbehorende jitter aanzienlijk wordt verminderd. ALTAIR G2.1 kan worden bestuurd door Lightning DS (op Apple iOS-apparaten), is ook compatibel met andere op OpenHome gebaseerde besturingssoftware en is ook Roon-ready. ALTAIR G2.1 kan een groeiend aantal streamingdiensten leveren, zoals Qobuz, Tidal en Spotify Connect, en binnenkort volgen er meer.

Pure G2.1-prestaties

De fysieke constructie van de ALTAIR G2.1, zoals bij alle G2.1-producten, omvat Unity Chassis II, een stille aluminium behuizing met een zeer effectieve koperen subbehuizing die de geavanceerde interne elektronica beschermt tegen interferentie van buitenaf, een massieve aluminium basis, en een ophangsysteem met zes veren, wat allemaal resulteert in een stille, sublieme muzikale uitvoering.

Ook interessant voor jou

Menu