Audioquest Tornado High-Current C15 (3 meter)

Wisselstroom (AC) is bij lange na geen perfecte krachtbron. De technologie van wisselstroom is meer dan een eeuw oud en nooit ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de hoogwaardige AV-componenten van vandaag de dag.

€ 1.799,00
2 a 5 werkdagen
SKU
Tornado High-Current C15 (3 meter)

Andere lengtes beschikbaar


Let op: deze kabels zijn online tot maximaal 3 meter te bestellen. Indien u een andere lengte wenst, een andere connector, of advies welke kabel het beste voor uw installatie geschikt is, kunt u hiervoor met ons contact opnemen via 073-6897729 of info@audioexpert.nl.

Tornado / High-Current

Low-Z / Noise-Dissipation 3-Polig AC Netsnoer

  • Massieve Perfect-Surface Copper (PSC) / Perfect-Surface Copper+ (PSC+) Geleiders
  • Ongecomprimeerde Doorvoer van Hoge Stroomsterktes
  • Ground Noise Dissipation Technologie (US Patent # 9,373,439)
  • Geen Karakteristieke Impedantie (50Hz – 1MHz)
  • 72VDC Dielectric Bias System (US Patent #7,126,055)
  • Gecontroleerd Op De Juiste Richting Van De Geleiders

DE UITDAGING

Wisselstroom (AC) is bij lange na geen perfecte krachtbron. De technologie van wisselstroom is meer dan een eeuw oud en nooit ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de hoogwaardige AV-componenten van vandaag de dag. Ruis en vervorming op het lichtnet beginnen al bij de energiecentrale en worden verergerd door RFI, die middels inductie wordt opgevangen door het netsnoer en zo in de voeding en het aarde-circuit van de componenten terechtkomt. Dit veroorzaakt vervorming en verlies van zwakke signalen vanwege het ‘maskerings-effect’. Daarnaast kunnen eindversterkers enorme reserves aan piekspanningen eisen voor hun voeding, om te kunnen reageren én stabiliseren tijdens dynamische passages in de muziek. De meeste netsnoeren en netfilters/regeneratoren zijn – hoewel tot op zekere hoogte behulpzaam – simpelweg niet berekend voor die taak.

Eindversterkers vormen een uitdaging voor elke wisselstroom krachtbron, omdat de benodigde piekstromen (hoewel ze maar kort duren) vele malen hoger kunnen zijn dan het gemiddelde (RMS) stroomverbruik. Eindversterkers onderscheiden zich daarnaast van alle andere componenten vanwege het feit dat hun stroomopname dynamisch is, dus niet constant, en afhankelijk van het volume en de inhoud van het audiosignaal. Hoewel veel netsnoeren een lage gelijkstroomweerstand hebben om enigszins aan de gestelde eisen te kunnen voldoen, is de karakteristieke impedantie (weerstand) van het wisselstroom netsnoer even belangrijk voor het leveren van compromisloze prestaties. Veel toonaangevende AC netsnoeren hinderen of comprimeren de pieken in de muziek omdat hun karakteristieke impedantie de pieken in de stroomtoevoer beperkt.

DE OPLOSSING

Geleiders van Hoge Zuiverheid: De Tornado/High-Current gebruikt een zorgvuldig verfijnde combinatie van massieve en zeer zuivere geleiders van Perfect-Surface Copper (PSC) en extreem zuivere geleiders van Perfect-Surface Copper + (PSC+) om interactie tussen de geleiders te voorkomen, wat een belangrijke bron is van luistermoeheid veroorzakende Transient Intermodulatie Vervorming. Het verbluffend fijn gestructureerde en zuivere Perfect-Surface Copper elimineert hardheid en levert aanzienlijk meer transparantie dan OFHC, OCC, 8N en andere hoogwaardige kopersoorten. De superieure zuiverheid van PSC+ vermindert de vervorming die wordt veroorzaakt door de overgangen in de kristalstructuur (die in elke soort metaal voorkomen) nog verder.

Ongecomprimeerde Doorvoer van Hoge Stroomsterktes: Met een stroomcapaciteit van 20 Ampère RMS bij 125 Volt wisselstroom 50/60Hz (16 Ampère RMS bij 220-240 Volt 50/60Hz) kan de Tornado/High-Current kortstondige stroompieken aan die vele malen hoger zijn dan zijn continue (RMS) classificatie. Dit maakt de Tornado/High-Current bij uitstek geschikt voor een brede selectie van wisselstroom netfilters, stroomregenerators, wisselstroom isolatietrafo’s en wisselstroom backup-apparaten, en tevens voor elke eindversterker, actieve subwoofer, actieve luidspreker, receiver of geïntegreerde versterker.

Ground Noise-Dissipation Technologie: De aardedraad in een wisselstroomsysteem biedt bescherming tegen fouten in de stroomvoerende draden, maar hij werkt ook als een antenne. Daarom is hij gevoelig voor de instraling van RF (radio frequency) ruis. Deze RF ruis passeert de voeding van AV-apparatuur en is doorgaans direct gekoppeld aan de meest gevoelige circuits in de apparatuur. AudioQuest’s gepatenteerde Ground Noise-Dissipation (ruis-afvoer van de aarde) verlaagt deze vervorming aanzienlijk, en biedt een nooit eerder vertoond niveau van ruis-afvoer over de grootst mogelijke bandbreedte van radiofrequenties. Onze unieke topologie maakt gebruik van een ‘common mode phase-cancelling array’, in samenwerking met gepatenteerde materialen die een aanvullende lineaire differentiaal-filtering bieden.

Dielectric-Bias System (DBS; US Pat #7,126,055): Door een continu diëlektrisch veld te creëren in het primaire capacitaire veld in de isolatie van de kabel, zorgt DBS voor een grotere bandbreedte en een gelijkmatiger gefilterde afvoer van ruis, waardoor de vervorming en resonanties waar andere kabels door geplaagd worden, zelfs na jaren van gebruik en na de zgn. ‘inspeeltijd’, worden geëlimineerd. Het DBS systeem garandeert tevens dat het RF ruis-afvoer systeem zo lineair mogelijk werkt.

Gecontroleerd Op De Juiste Richting Van De Geleiders: Alle getrokken metalen draden of geleiders hebben een niet-symmetrische, en daarom richtingsgevoelige, kristalstructuur. AudioQuest controleert de resulterende weerstandsvariatie van RF zodanig dat de ruis wordt weggeleid van waar hij anders vervorming zou veroorzaken.

Meer informatie
Fabrikant Audioquest
Product Serie n.v.t.
Kabellengte 3 meter
Kabel aansluitingen 3-polig naar C-15
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan