Audioquest Luidsprekerkabel WEL Signature - Single BiWire

Het was nooit de bedoeling van William E. Low om een signature serie te ontwerpen, dus kun je eigenlijk stellen dat de WEL Signature lijn zichzelf heeft gecreëerd. Zoals iedereen die wel eens iets compleet van de grond af aan heeft opgebouwd zal weten, hebben dingen de neiging een eigen leven te gaan leiden. Inspiratie wordt het kompas dat de juiste richting bepaalt. De WEL Signature kabels zijn het resultaat van 30 jaar werken met de beste materialen en technieken, gecombineerd met het raffinement en de verfijning die je alleen krijgt als iemand echt van muziek houdt en waardering heeft voor een ongekleurd en onvervormd geluid.

Audioquest Complete kabels

Let op: deze kabels zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zorg dat u de juiste besteld voor uw installatie. U kunt verschillende lengtes via de website bestellen. Indien u een andere lengte wenst of advies welke kabel het beste voor uw installatie geschikt is, kunt u hiervoor met ons contact opnemen via 073-6897729 of info@audioexpert.nl. Deze kabels worden ten alle tijden per paar geleverd, met uitzondering de REL Acoustic uitvoering. Alle uitvoeringen van complete luidsprekerkabels zijn beschikbaar in de volgende 6 uitvoeringen*:
Full Range
Single BiWire
Double BiWire
Single BiAmp
REL Acoustic
Naim Audio

* Behalve de Type-4, GO-4, en AG-4, deze zijn alleen beschikbaar in Full Range, Double BiWire, en REL Acoustic.
€ 14.600,00
1 a 3 werkdagen
SKU
audioquest-speakercable-welsignature-singlebiwire

WEL Signature

Het was nooit de bedoeling van William E. Low om een signature serie te ontwerpen, dus kun je eigenlijk stellen dat de WEL Signature lijn zichzelf heeft gecreëerd. Zoals iedereen die wel eens iets compleet van de grond af aan heeft opgebouwd zal weten, hebben dingen de neiging een eigen leven te gaan leiden. Inspiratie wordt het kompas dat de juiste richting bepaalt. De WEL Signature kabels zijn het resultaat van 30 jaar werken met de beste materialen en technieken, gecombineerd met het raffinement en de verfijning die je alleen krijgt als iemand echt van muziek houdt en waardering heeft voor een ongekleurd en onvervormd geluid.

MASSIEVE 100% PERFECT-SURFACE SILVER + geleiders (PSS): WEL Signature maakt gebruik van een extreem hoogwaardige kwaliteit Perfect-Surface Silver geleiders. Alle geleiders zijn massief omdat dit interactie tussen de draden – een belangrijke bron van vervorming – voorkomt. De kwaliteit van het oppervlak is van cruciaal belang omdat de geleider gezien kan worden als een spoor voor zowel de elektrische velden in een geleider als de magnetische velden buiten de geleider. Het verbazingwekkend gladde en pure Perfect Surface elimineert hardheid en heeft, in vergelijking tot normaal OFHC, OCC, 8N en andere kopersoorten, een veel betere transparantie. De extreme zuiverheidsgraad van PSS minimaliseert vervorming veroorzaakt door grensvlakken tussen atomen, welke in alle metalen geleiders aanwezig zijn.

MULTI-LAAGS KOOLSTOF-GEBASEERD NOISE-DISSIPATION en CROSSTALK DISSIPATION SYSTEM (ISOLATIE): De negatieve geleiders in WEL Signature zijn geïsoleerd met gedeeltelijk geleidend koolstof-verrijkt Polyethyleen. Dit opmerkelijke materiaal zorgt ervoor dat er geen RF-rotzooi in de versterker terecht komt. Dit heeft hetzelfde klankmatige voordeel, een minder diffuus geluid en een beter stereobeeld, als wanneer RF-rotzooi binnen het audiocircuit beperkt wordt. WEL Signature maakt gebruik van een geschuimde Polyethyleen isolatie op de positieve geleiders omdat lucht nagenoeg geen energie absorbeert en Polyethyleen weinig verlies kent en bovendien een gunstig vervormingsprofiel heeft. Door de grote hoeveelheid lucht in opgeschuimd-PE, veroorzaakt het veel minder out-of-focus effecten dan andere materialen.

DIELECTRIC BIAS SYSTEM (DBS, US Pat #s 7,126,055 & 7,872,195 B1): Alle isolatiematerialen vertragen het signaal in de geleider die ze omhullen. Wanneer een isolatiemateriaal geen voorspanning heeft gekregen zal het het signaal ongelijkmatig vertragen, een groot probleem voor tijdsgevoelige multi-octaaf audiosignalen. Het DBS van AudioQuest zorgt voor een sterk en stabiel elektrisch veld dat de moleculen in de isolatie verzadigt en polariseert (organiseert). Dit minimaliseert zowel energieopslag in de isolatie als de meervoudige niet-lineaire tijdsfouten die optreden. Geluiden komen uit een verrassend donkere achtergrond met onverwachte detaillering en dynamisch contrast. De batterijen in het DBS systeem gaan jarenlang mee. Een testknop en een LED zorgen ervoor dat je af en toe de batterijen kunt controleren.

DUBBELE COUNTER-SPIRAL GEOMETRIE: WEL Signature en de andere AQ ‘Boom’ kabels hebben een inwendige cirkelvormige samenstelling van positieve geleiders die allen in dezelfde richting draaien. Rondom deze binnenste groep bevinden zich de negatieve geleiders die in de tegenovergestelde richting draaien. Zelfs nu de positieve en negatieve geleiders elkaar kruisen en niet parallel aan elkaar lopen, is de relatie tussen de positieve en de negatieve groep een constant gegeven, waardoor de kabel aan een van de belangrijkste basisvoorwaarden van AudioQuest voldoet: consistentie. Met als resultaat een verbazingwekkende helderheid, alsof je een cameralens scherp stelt terwijl je niet wist dat de focus niet goed was.

SPREAD-SPECTRUM TECHNOLOGY (SST): Iedere afmeting of vorm van een geleider heeft een specifiek vervormingsprofiel. Ook al hebben radiaal symmetrische geleiders (massief of buisvormig) de minste onderbrekingen, iedere geleider van een specifieke afmeting heeft een specifiek klankkarakter. SST is een manier om de gewaarwording van deze klankeigenschappen te verminderen door gebruik te maken van een nauwkeurig bepaalde combinatie van geleiders met verschillende afmetingen. De verschillende, door SST technologie bepaalde, afmetingen van de geleiders in WEL Signature zorgen voor een bijzonder helder, schoon en dynamisch geluid.

BI-WIRING: Als het mogelijk is om aparte luidsprekerkabels te gebruiken voor het hoog en het laag van een luidspreker, dan zal dat de vervorming van het signaal drastisch verlagen. Bi-Wiring vermindert de vervorming door de sterke magnetische velden die gecreëerd worden door de energie in de laagweergave weg te houden van de kabel voor het hoog, waardoor deze gevoelige frequenties over een minder verstoord signaalpad kunnen reizen. Alhoewel WEL Signature een ideale full-range kabel is kan hij ook gebruikt worden als een dubbel paar, om zodoende het maximale profijt te hebben van Bi-Wiring. WEL Signature is ook ontworpen om als enkele bi-wire kabel gebruikt te worden. De vijf geleiders per polariteit zijn dusdanig gekozen en geplaatst dat ze makkelijk in twee groepen verdeeld kunnen worden, waardoor de WEL Signature aan de luidsprekerkant van vier connectoren kan worden voorzien.

AANSLUITINGEN: DE WEL Signature spades zijn gefreesd uit puur C11000 elektrolytisch koper en worden vervolgens direct voorzien van een dikke laag zilver. Direct plateren (ook wel Hanging Silver genoemd) betekent dat er niet eerst een scherp klinkende laag nikkel op de spades wordt aangebracht. Daardoor glimmen de connectoren wat minder, maar het resultaat is een prestatieniveau dat door geen enkele andere connector op de markt geëvenaard kan worden. Deze ongelooflijk transparant klinkende spades benadert volgens onze oren een verbinding zonder connectoren het dichtst. WEL Signature spades zijn leverbaar in zowel 1/4” en 5/16”.

GEBRUIK: De metalen verdelers aan de uiteinden van WEL Signature zijn gemarkeerd als ‘Speaker End’ en ‘Amp End’. Gebruik de kabels alstublieft in de voorgeschreven richting.

Meer informatie
Fabrikant Audioquest
Product Serie Audioquest - Luidsprekerkabel - Tree Series
Kabellengte n.v.t.
Kabel aansluitingen n.v.t.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan