Audioquest Dragon Source C15 (2 meter)

Wisselstroom (AC) is bij lange na geen perfecte krachtbron. De technologie van wisselstroom is meer dan een eeuw oud en nooit ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de hoogwaardige AV-componenten van vandaag de dag.

Audioquest Stroomkabels (Storm series)

Let op: deze kabels zijn online tot maximaal 3 meter te bestellen. Indien u een andere lengte wenst, een andere connector, of advies welke kabel het beste voor uw installatie geschikt is, kunt u hiervoor met ons contact opnemen via 073-6897729 of info@audioexpert.nl.
€ 7.799,00
2 a 5 werkdagen
SKU
Dragon Source C15 (2 meter)

Andere lengtes beschikbaar


Let op: deze kabels zijn online tot maximaal 3 meter te bestellen. Indien u een andere lengte wenst, een andere connector, of advies welke kabel het beste voor uw installatie geschikt is, kunt u hiervoor met ons contact opnemen via 073-6897729 of info@audioexpert.nl.


Dragon / Source

Low-Z / Noise-Dissipation 3-Polig AC Netsnoer

  • Massieve Perfect-Surface Silver (PSS) / Perfect-Surface Copper+ (PSC+) Geleiders
  • Geoptimaliseerd voor Broncomponenten
  • Ground Noise Dissipation Technologie (US Patent # 9,373,439)
  • Geen Karakteristieke Impedantie (50Hz – 1MHz)
  • 72VDC Dielectric Bias System (US Patent #7,126,055)
  • Gecontroleerd Op De Juiste Richting Van De Geleiders

DE UITDAGING

Wisselstroom (AC) is bij lange na geen perfecte krachtbron. De technologie van wisselstroom is meer dan een eeuw oud en nooit ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de hoogwaardige AV-componenten van vandaag de dag. Ruis en vervorming op het lichtnet beginnen al bij de energiecentrale en worden verergerd door RFI, die middels inductie wordt opgevangen door het netsnoer en zo in de voeding en het aarde-circuit van de componenten terechtkomt. Dit veroorzaakt vervorming en verlies van zwakke signalen vanwege het ‘maskerings-effect’. De meeste netsnoeren en netfilters/regeneratoren zijn – hoewel tot op zekere hoogte behulpzaam – simpelweg niet berekend voor die taak.

DE OPLOSSING

Geleiders van Hoge Zuiverheid: Een zorgvuldig verfijnde combinatie van massieve en zeer zuivere geleiders van Perfect-Surface Silver (PSS) en extreem zuivere geleiders van Perfect-Surface Copper + (PSC+) voorkomt interactie tussen de geleiders, wat een belangrijke bron is van luistermoeheid veroorzakende Transient Intermodulatie Vervorming. Het verbluffend fijn gestructureerde en zuivere Perfect-Surface Copper+ elimineert hardheid en levert aanzienlijk meer transparantie dan OFHC, OCC, 8N en andere hoogwaardige kopersoorten. Extreem zuiver Perfect-Surface Silver vermindert de vervorming die wordt veroorzaakt door de overgangen in de kristalstructuur (die in elke soort metaal voorkomen) nog verder.

Ground Noise-Dissipation Technologie: De aardedraad in een wisselstroomsysteem biedt bescherming tegen fouten in de stroomvoerende draden, maar hij werkt ook als een antenne. Daarom is hij gevoelig voor de instraling van RF (radio frequency) ruis. Deze RF ruis passeert de voeding van AV-apparatuur en is doorgaans direct gekoppeld aan de meest gevoelige circuits in de apparatuur. AudioQuest’s gepatenteerde Ground Noise-Dissipation (ruis-afvoer van de aarde) verlaagt deze vervorming aanzienlijk, en biedt een nooit eerder vertoond niveau van ruis-afvoer over de grootst mogelijke bandbreedte van radiofrequenties. Onze unieke topologie maakt gebruik van een ‘common mode phase-cancelling array’, in samenwerking met gepatenteerde materialen die een aanvullende lineaire differentiaal-filtering bieden.

Dielectric-Bias System (DBS; US Pat #7,126,055): Door een continu diëlektrisch veld te creëren in het primaire capacitaire veld in de isolatie van de kabel, zorgt DBS voor een grotere bandbreedte een een gelijkmatiger gefilterde afvoer van ruis, waardoor de vervorming en resonanties waar andere kabels door geplaagd worden, zelfs na jaren van gebruik en na de zgn. ‘inspeeltijd’, worden geëlimineerd. Het DBS systeem garandeert tevens dat het RF ruis-afvoer systeem zo lineair mogelijk werkt.

Gecontroleerd Op De Juiste Richting Van De Geleiders: Alle getrokken metalen draden of geleiders hebben een niet-symmetrische, en daarom richtingsgevoelige, kristalstructuur. AudioQuest controleert de resulterende weerstandsvariatie van RF zodanig dat de ruis wordt weggeleid van waar hij anders vervorming zou veroorzaken.

Opmerking: Het Dragon/Source AC netsnoer is niet geschikt om te gebruiken in combinatie met wisselstroom netfilters, stroomregenerators, wisselstroom isolatietrafo’s en wisselstroom backup-apparaten, of om het even welke eindversterker, actieve subwoofer, actieve luidspreker, receiver of geïntegreerde versterker (buizen, transistor of digitaal schakelend). Deze producten hebben een hogere RMS en piekstroom capaciteit nodig. In extreme gevallen kunnen ze verminderde prestaties tot gevolg hebben, en/of een elektrisch gevaar vormen omdat ze een hogere stroomcapaciteit vragen dan het AudioQuest Dragon/Source AC netsnoer biedt. Voor die toepassingen raden we van harte het AudioQuest Dragon/High-Current AC netsnoer aan.

Meer informatie
Fabrikant Audioquest
Product Serie n.v.t.
Kabellengte 2 meter
Kabel aansluitingen 3-polig naar C-15
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan