Audioquest Analoge Interconnect Yukon RCA - 0.5 meter

In de inheemse taal Athabaskan betekent Yukon ‘Grote Rivier’. De Yukon ontspringt bij de Llewellyn gletsjer in British Columbia en mondt uit in de Beringzee.

Audioquest Analoge Interconnects

Let op: deze kabels zijn online tot maximaal 2 meter te bestellen, en worden standaard per paar geleverd. Indien u een andere lengte wenst, andere uitvoeringen, of advies welke kabel het beste voor uw installatie geschikt is, kunt u hiervoor met ons contact opnemen via 073-6897729 of info@audioexpert.nl.
€ 399,00
1 a 3 werkdagen
SKU
YUKON0.5

Yukon

In de inheemse taal Athabaskan betekent Yukon ‘Grote Rivier’. De Yukon ontspringt bij de Llewellyn gletsjer in British Columbia en mondt uit in de Beringzee. Het zou de route kunnen zijn geweest die de oorspronkelijke inwoners van Noord Amerika hebben gevolgd bij het bevolken van het land, maar het was zeker de belangrijkste handelsroute in de periode 1896 – 1903. Raderboten waren tot de jaren ’50 van de vorige eeuw, toen de Klondike Highway werd geopend, de belangrijkste vorm van transport over de rivier. De Chinook zalm die in de Yukon River gevangen wordt blijft een lastig te verkrijgen maar zeer gewaardeerde delicatesse.

MASSIEVE PERFECT-SURFACE COPPER + geleiders (PSC+): Perfect-Surface Copper+ heeft een verbazingwekkend glad en zuiver oppervlak. Gepatenteerde metaal-verwerkingstechnologieën beschermen in iedere fase van het productieproces, van het tekenen tot productie, het oppervlak van de geleider. Als koper met een hoge zuiverheidsgraad en weinig oxide’s zo zacht, zuiver en glad mogelijk gehouden wordt, krijg je een fantastische PSC+ geleider met een lage vervorming. Met als resultaat een geluidskwaliteit die zelfs nog meer gefocust is en simpelweg nog minder in de weg staat. Al meer dan 30 jaar is AudioQuest een pionier op het gebied van het gebruik van superieure metalen, maar zelfs wij werden verrast door deze enorme sprong in prestaties die mogelijk werd dankzij Perfect-Surface technologie. PSC+ presteert duidelijk beter dan voorheen verkrijgbare koper metalen, ongeacht de prijs. Alle Yukon geleiders zijn massief. Elektrische en magnetische interactie tussen de draden in een conventionele kabel is de belangrijkste bron van vervorming, wat vaak een wat rafelig en hard geluid tot gevolg heeft. Massieve geleiders zijn van fundamenteel belang voor het zeer schone geluid van de Yukon.

POLYETHYLEEN AIR-TUBE ISOLATIE: Elke vaste stof grenzend aan een geleider maakt in feite deel uit van een niet volmaakt circuit. Kabelisolatie en printplaat-materialen absorberen energie (verlies). Een deel van deze energie wordt opgeslagen en weer vrijgegeven als vervorming. Yukon maakt voor alle geleiders gebruik van Air-Tube isolatie, omdat lucht nagenoeg geen energie absorbeert en Polyethyleen weinig verlies kent en bovendien een gunstig vervormingsprofiel heeft. PE Air-Tube isolatie veroorzaakt veel minder out-of-focus effecten dan andere materialen.

KOOLSTOF GEBASEERD 3-LAAGS NOISE-DISSIPATION SYSTEM (NDS): 100% afscherming is eenvoudig. Het voorkomen dat opgevangen RF storingen het aardpotentiaal van de apparatuur moduleren vereist AQ’s Noise-Dissipation System. Met metaal en koolstof verrijkte kunststoffen voorkomen dat een groot deel van de gevangen RFI de aarding van de apparatuur bereikt.

DRIEVOUDIG GEBALANCEERDE GEOMETRIE: De drie geleiders in de ‘Triple Balanced’ Yukon kabels garanderen dat, ongeacht of ze afgemonteerd zijn met RCA of XLR pluggen, de positieve en negatieve signalen beide over een geleider beschikken met een lage vervorming. De 100% afscherming wordt nooit ingezet als inferieure geleider.

KOUDGELASTE DIRECT VERZILVERDE PUUR ‘PAARS-KOPER’ PLUGGEN: Dit plugontwerp maakt het mogelijk een verbinding zonder soldeer, een algemene bron van vervorming, te maken. Omdat de pluggen niet machinaal bewerkt maar geperst worden, kan er gekozen worden voor een metaal met lage vervorming zonder rekening te hoeven houden met machinale verwerkbaarheid. Paars-koper biedt een schoner, helderder geluid dan de vernikkelde of OFHC metalen die meestal gebruikt worden in de pluggen van concurrerende fabrikanten.

Meer informatie
Fabrikant Audioquest
Product Serie Audioquest - Interconnect - Yukon
Kabellengte 0.5 meter
Kabel aansluitingen RCA naar RCA
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan