Audioquest Analoge Interconnect Chicago RCA - 1.5 meter

Ieder jaar schildert New York op 17 maart ter ere van St. Patricks Day een eenvoudige groene streep over het midden van de beroemde ‘Fifth Avenue Parade Route’ – een stunt die voor andere steden eenvoudig te kopiëren is.

Audioquest Analoge Interconnects

Let op: deze kabels zijn online tot maximaal 2 meter te bestellen, en worden standaard per paar geleverd. Indien u een andere lengte wenst, andere uitvoeringen, of advies welke kabel het beste voor uw installatie geschikt is, kunt u hiervoor met ons contact opnemen via 073-6897729 of info@audioexpert.nl.
€ 105,00
1 a 3 werkdagen
SKU
CHICAGO01.5

Chicago

Ieder jaar schildert New York op 17 maart ter ere van St. Patricks Day een eenvoudige groene streep over het midden van de beroemde ‘Fifth Avenue Parade Route’ – een stunt die voor andere steden eenvoudig te kopiëren is – maar alleen Chicago kleurt een complete rivier in een perfecte tint smaragdgroen om de Ierse cultuur te eren. Waarom groen? Dankzij Ierland’s weelderige vegetatie wordt het eiland ook wel liefkozend het smaragdgroene eiland genoemd. De Ieren zijn trots op hun groene uitstraling. Het is dan ook niet iets om lichtzinnig mee om te gaan. In de Verenigde Staten weten zelfs degenen die niet van Ierse afkomst zijn dat je, op straffe van een vriendelijke por in de zij van een vriend of collega, op St. Patricks Day groene kleding behoort te dragen! Het aantrekken van een groen shirt of een groene das is één ding, maar een 250 kilometer lange rivier omtoveren in een lang groen lint is iets heel anders. Stephen M. Bailey, inwoner van Chicago en de man die deze transformatie leidt, pochte dat hij de Chicago River voor een dag om kon toveren in de River Shannon (de langste rivier van Ierland), wat hij uiteindelijk ook deed.

Er bestond geen bewezen recept voor het kleuren van een rivier, dus gebeurde het met vallen en opstaan. In eerste instantie werd er meer dan 50 kilo verf gebruikt waardoor de rivier een volle week groen kleurde! Het jaar daarop kleurde 25 kilo verf de rivier drie volle dagen groen. In het derde jaar werd bepaald dat er 12,5 kilo verf nodig was om de rivier voor 1 dag groen te kleuren. Weer twee jaar later werd er uit mileu-overwegingen gekozen voor een nieuwe plantaardige verf die het water gedurende vier tot vijf uur perfect groen kleurde – 18 kilo was voldoende. Al gauw werden er door het hele land grote kanalen, kleine kreekjes, fonteinen, en zelfs de presidentiële fontein bij het Witte Huis groen gekleurd voor St. Patricks Day, allemaal dankzij het goede voorbeeld van Chicago.

MASSIEVE LONG-GRAIN COPPER (LGC) GELEIDERS: Massieve geleiders voorkomen wederzijdse beïnvloeding tussen de draden in getwiste kabels. Het massieve Long-Grain Copper in de Chicago zorgt voor een vloeiender en helderdere klank dan mogelijk is met kabels die gebruik maken van gewoon OFHC (Oxygen-Free High-Conductivity) koper. OFHC is een generieke specificatie in de metaalindustrie die uitsluitend naar ‘verlies’ kijkt zonder daarbij te letten op vervorming. LGC heeft minder oxiden in het geleidende materiaal, minder onzuiverheden, minder grensvlakken tussen de koperatomen, en biedt zeker betere audioprestaties.

OPGESCHUIMDE HARDE-CEL ISOLATIE: In de meeste AudioQuest video en digitale kabels wordt uitsluitend opgeschuimd harde-cel isolatie gebruikt. Net zoals bij opgeschuimd-PE wordt er stikstof geïnjecteerd om luchtkamers te maken. Hardschuim wordt gebruikt omdat de stijfheid van het materiaal de afstand tussen de geleiders over de hele lengte van de kabel stabiel houdt, waardoor de karakteristieke impedantie van de kabel constant blijft.

METAAL-LAAG NOISE-DISSIPATION SYSTEM (NDS): 100% afscherming is eenvoudig. Het voorkomen dat opgevangen RF storingen het aardpotentiaal van de apparatuur moduleren vereist AQ’s Noise-Dissipation System. Noise-Dissipation System voorkomt dat een groot deel van de gevangen RFI de aarding van de apparatuur bereikt.

DUBBEL-GEBALANCEERDE GEOMETRIE: Twee geoptimaliseerde audio-geleiders en een aparte afscherming. Dit voorkomt niet alleen dat de afscherming als inferieur audio-signaalpad ingezet moet worden, het verbetert ook de geluidskwaliteit omdat de afscherming maar aan één zijde met aarde wordt verbonden, waardoor modulatie van het aard-potentiaal verminderd.

KOUDGELASTE VERGULDE PLUGGEN: Dit plugontwerp maakt het mogelijk een verbinding zonder soldeer, een algemene bron van vervorming, te maken. Omdat de pluggen niet machinaal bewerkt maar geperst worden, kan er gekozen worden voor een metaal met lage vervorming zonder rekening te hoeven houden met machinale verwerkbaarheid.

Meer informatie
Fabrikant Audioquest
Product Serie Audioquest - Interconnect - Chicago
Kabellengte 1.5 meter
Kabel aansluitingen RCA naar RCA
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan